10 Stappen om jullie bruiloft “SO YOU” te maken

Post date:

Author:

persoonlijk

Van elke vijf bruiloften die je bezoekt is er vaak één die er echt uitspringt omdat het een hele persoonlijke sfeer uitstraalt. Als je om je heen kijkt lijkt iedereen op zijn plek te zijn en het reuze naar hun zin te hebben. Waarom kan deze bruiloft niet jouw bruiloft zijn? Door jullie bruiloft veel persoonlijke momenten te geven voelen mensen zich snel op hun gemak en betrokken bij jullie als bruidspaar. Een bruiloft die niet past bij wie jullie zijn zal iedereen een ongemakkelijk gevoel geven. Dit begint bij de kleding keuze. Kies de trouwkleding waar jullie je goed in voelen, dit is de eerste stap naar een huwelijksdag waarop zowel jullie als jullie gasten lekker jezelf kunnen zijn. Met de volgende 10 stappen hebben jullie een bruiloft die “SO YOU” is en dan kan het bijna niet anders dat jullie bruiloft een onvergetelijke dag wordt.

Stap 1: Wie zijn jullie? Maak een lijst van hobby’s, passies, jullie favoriete plekken, sporten, eten, films, kleuren etc. Kies de dingen uit die het meest bij jullie passen en tegelijkertijd als een leuk thema kunnen dienen. Deze bruiloft gaat niet perse over het vinden van één thema, het thema zijn jullie en alles wat “SO YOU” is kunnen we dus gebruiken.

Stap 2: Schrijf jullie eigen trouwgeloften. Wat is persoonlijker dan het schrijven van jullie eigen geloften. Schrijf bijvoorbeeld wat je zo leuk vindt aan elkaar of beschrijf de bijzondere dingen die je samen hebt meegemaakt.

Stap 3: Vraag gasten van jullie bruiloft die een bepaald talent hebben om jullie te helpen. Kennen jullie bijvoorbeeld iemand die mooi kan zingen vraag hem of haar dan of ze jullie lievelingsnummer kan zingen. Misschien hebben jullie een vriend of vriendin die mooi kan tekenen, misschien wil hij of zij een mooi trouwlogo maken van jullie beide initialen die jullie kunnen gebruiken op jullie uitnodiging, taart, tafelkleden, bedankjes en ga zo maar door.

Stap 4: Vertel het verhaal van jullie ontmoeting aan de gasten op de bruiloft. Het is een emotionele dag en juist dit soort verhalen kunnen mensen nog meer het gevoel van betrokkenheid geven op jullie bruiloft. De bruidegom kan een leuke speech voorbereiden waarin hij verteld over jullie ontmoeting, maar misschien is het juist leuk om het te horen van de best man die erbij was die bewuste avond. Je kan ook een leuke foto muur maken met foto’s van jullie als kind tot aan wie jullie nu zijn, met natuurlijk heel veel hele leuke momenten erbij.

Stap 5: Integreer wie jullie zijn in de decoratie. Zijn jullie een super chique stel die houdt van heerlijk eten en mooie wijnen. Focus jullie feest dan rondom een stijlvol diner. Misschien kunnen jullie mooie wijnflessen laten maken met een leuke foto van jullie samen erop. Staan jullie bekend om jullie creativiteit en DIY attitude? Ga dan lekker aan de slag en maak jullie bruidsversieringen, uitnodigingen en tafelnummering lekker zelf. Gebruik als tafelnummering foto’s van dat jullie uit dat jaar. Tafelnummer twee heeft dan een foto van jullie als tweejarige. Er is vast wel iemand die dat een beetje leuk bij elkaar kan Fotoshoppen.

Stap 6: Eer degene die er niet meer bij kunnen zijn. Draag een sieraad of een kledingstuk van een overleden familielid zoals bijvoorbeeld een opa of oma die er niet meer bij kunnen zijn. Ook leuk, draag kleine portretjes aan je boeket van familieleden of vrienden die zijn overleden.

Stap 7: Laat je gasten leuke momenten van de dag in een tijdscapsule stoppen. Deze momenten kunnen jullie dan samen delen op jullie trouwdag over tien jaar. Begraaf de doos in jullie tuin of simpeler verstop hem ergens in huis. Tien jaar laten hebben jullie een bijzondere avond met deze herinneringen.

Stap 8: Maak een fotobooth met gekke attributen. Het hoeft natuurlijk niet gek te zijn het kan ook juist heel stijlvol zijn of lekker bohemien. Kies de stijl die bij jullie past. Stuur je gasten na de bruiloft allemaal hun foto toe met een bedankwoord van jullie. Dit is een leuke herinnering aan de dag voor de gasten en zeker een leuk alternatief voor het traditionele gastenboek voor jullie. Zorg wel dat je er een leuke fotograaf voor inhuurt zodat je zeker weet dat je niemand vergeet!

Stap 9: Geef de gasten een puntje homemade appeltaart als toetje. Geef ze bij vertrek het recept van je oma, zodat ze het thuis nog eens kunnen maken.

Stap 10:  Kies zorgvuldig de liedjes van de binnenkomst van de bruid, de eerste dans en jullie laatste dans van de avond. Zet deze drie liedjes op een mix tape (voor een vintage stijl bruiloft) of op een cd-tje en geef deze bij vertrek aan jullie gasten met een leuk label waarop je de gasten bedankt voor hun komst. De liedjes zullen je gasten nog lang herinneren aan deze mooie dag.

foto credits:

Casettebandje

Bloemen

Photobooth

STAY CONNECTED

5,983FansLike
1,216VolgersVolg
6,272VolgersVolg
211VolgersVolg

INSTAGRAM

De 20 mooiste trouwjurken van 2019

2019 is onderweg en Instagram en Pinterest staan vol met prachtige trouwjurken. Voor mijn Instagram account ben ik altijd op zoek naar...

All about pink | Alles over roze trouwaccessoires

Zelfs de meeste stoere vrouwen onder ons zijn in hun leven wel eens door een rose fase gegaan. Ik beken dat ik...

Styling tips voor je trouwjurk

Je bruidsjurk op zichzelf is pas het begin van je look. Om je bruidslook op jullie trouwdag echt uniek te maken hebben...