5 Tips bij het shoppen voor een trouwjurk

Post date:

Author:

wedding dresses

foto Maggie Louise Bridal Boutique via Burnetts Boards

Het vinden van de perfecte jurk is voor veel bruiden het belangrijkste en zeker het leukste deel van de voorbereidingen van hun bruiloft. Waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van een trouwjurk? Wat kost een trouwjurk eigenlijk? en hoe blijf je binnen budget? Ik heb zelf jarenlang gewerkt als adviseuse in de bruidsmode en dit zijn de belangrijkste dingen die je volgens mij moet weten.

  1. Maak een budget voor je bruiloft en je jurk voordat je trouwjurken gaat passen. Op deze manier weet je wat je kunt geven en zal je niet te dure jurken gaan passen die niet binnen jullie budget passen. Een jurk van 5000 euro is bijna altijd mooier dan een jurk van 1500 euro. Het zal moeilijk zijn de duurdere jurk uit je hoofd te zetten nadat je hem hebt gepast. Trouwjurken bestaan in alle prijsklassen, maar bij de meeste bruidsmode winkels ligt de gemiddelde prijs voor een jurk rond de 1500 euro. Je hebt winkels die zich specialiseren in jurken voor een klein budget en er zijn winkels voor designer trouwjurken, maar gemiddeld moet je hier aan denken.
  2. Hou er rekening mee dat er buiten de kosten van de jurk nog extra kosten komen voor je accessoires en de kosten voor het op maat maken van je jurk. Een trouwjurk is de basis van je look op je trouwdag. Om het helemaal af te maken heb je accessoires nodig, maar ook speciale lingerie, een torselet, waardoor je jurk nog beter past. Verder moet de jurk nog op maat gemaakt worden. De verschillende merken maken jurken in standaard confectie maten. Dit betekend dat de lengte vaak ingenomen moet worden en dat de cup mooi passend gemaakt moet worden. Er zitten vaak vele uren in dit proces dus hou er rekening mee dat dit soort kosten er ook bij kunnen komen.
  3. Neem de mensen mee, waarvan je weet dat ze je goed zullen ondersteunen bij het vinden van de juiste jurk. Te veel meningen maakt het uitzoeken van een trouwjurk letterlijk onmogelijk. Je wil natuurlijk dat iedereen je jurk mooi vindt, maar met een groep van tien man zal er altijd iemand bij zijn die de jurk niet mooi vindt. Neem de mensen mee waarvan de mening voor jou belangrijk is.
  4. Volg je eigen gevoel bij het maken van de keuze. Niet de adviseuse, je zus of je moeder hoeft deze jurk te dragen op jullie bruiloft. Smaken verschillen en laat je zeker geen jurk aanpraten. Je weet zelf of de jurk bij jou past en of het degene is die jij wilt dragen op jullie grote dag.
  5. Vraag naar de mogelijkheden van het customizen van de jurk. Als jij een jurk hebt gevonden die bijna perfect is, maar die net iets minder wijd moet zijn of net iets meer steentjes moet hebben vraag dan naar de mogelijkheden om de jurk naar jouw wensen aan te passen. Hou er wel rekening mee dat dit geld zal kosten, maar dan heb je wel de perfecte jurk.

STAY CONNECTED

5,979FansLike
952VolgersVolg
6,047VolgersVolg
208VolgersVolg

INSTAGRAM

18 kanten trouwjurken met unieke patronen

Kanten trouwjurken zijn al tijden razend populair onder bruiden. Ook al zijn er zeker bruiden die allergisch zijn voor kant omdat ze...

Hoe kies je bruidsaccessoires bij je korte trouwjurk?

Natuurlijk wil jij je korte trouwjurk ook compleet maken met de juiste accessoires. Maar hoe kies je de juiste bruidsaccessoires bij je...

De Hair vine is de must have bruidsaccessoire

De hair vine is reuze populair op het moment. Niet alleen bij een bohemian bruidsstijl staat deze haaraccessoire heel mooi, maar ook...