6 tips bij het kiezen van de juiste trouwlocatie?

Post date:

Author:

2d0d4c76d8d41613faf24d25ca7f9cb9

Het kiezen van de juiste trouwlocatie is voor sommige bruidsparen de moeilijkste beslissing van de hele bruiloft. De locatie is zo bepalend voor de sfeer van de dag dat de keuze nogal een uitdaging kan zijn. Het afwegen van de voors en tegens kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuzen. Ik heb van zes trouwlocaties de voors en tegen voor jullie op een rijtje gezet. Misschien helpt het jullie weer een stapje verder bij het maken van de juiste beslissing.

1.       Tent op buitenlocatie

Persoonlijk is dit één van mijn favoriete opties. Helaas is dit in Nederland niet altijd de beste keuze vanwege het regenachtige klimaat. Je hele dag kan in duigen vallen als het koud is.

Voor: Je kan zelf je eigen cateraar kiezen omdat je niet vast zit aan de keuken van een locatie. Bij mooi weer is er niets leukers dan een bruiloft in de buitenlucht.

Tegen: Je hebt veel bijkomende kosten omdat met een tent alles los erbij gehuurd moet worden. Van de keuken en tafels tot aan de dj-set.

Tip: Neem een optie op verwarmingspalen. Hou het weerbericht goed in de gaten. Op een koude dag ga je zeker verwarming nodig hebben. Regel een weddingplanner of iemand met ervaring om jullie huwelijk te coördineren zodat je niets vergeet.

2.      Zaalhuur in hotel of landhuis

Een mooie zaal in een hotel of bij een landhuis is vaak de meest zekere optie en heeft de minste verborgen kosten. “What you see is what you get” zeg maar.

Voor: De mensen op deze locaties zijn ervaren, waardoor het plannen van jullie bruiloft vaak zeer soepel verloopt. Ook zijn alle elementen zoals een geluidsinstallatie, toiletten en tafels al aanwezig op de locatie.

Tegen: Als jij en je aanstaande iets unieks zoeken dan is dit misschien niet de juiste keuze voor jullie. De meeste van dit soort gelegenheden zijn nogal standaard en het eten kan goed zijn, maar vaak niet erg avontuurlijk.

Tip: Maak van tevoren een lijstje van dingen die voor jullie belangrijk zijn. Vraag bij het gesprek met de locatie gelijk of deze dingen mogelijk zijn, zodat je later niet voor verassingen komt te staan.

3.      Trendy restaurant

Hebben jullie een favoriet restaurant waar jullie graag jullie bruiloft willen vieren?

Voor: Jullie weten waar je aan toe bent. Je weet dat het eten en de sfeer goed is want die kennen jullie al.

Tegen: Wat soms goed kan werken met kleine groepen kan soms minder goed werken met grote groepen. Probeer uit te zoeken of de keuken de capaciteit heeft voor het aantal mensen dat jullie verwachten.

Tip: Als jullie na het eten ook nog willen dansen vraag dan of ze ruimte hebben om de tafels en stoelen op te slaan. Het zou jammer zijn als je feest al moet eindigen na het eten door ruimtegebrek.

4.      Huis van je ouders

Hebben je ouders een groot huis waar je makkelijk een feest kan geven dan is dit natuurlijk een leuke optie voor een intieme bruiloft.

Voor: De sfeer van een huis kan erg intiem en gezellig zijn. Jullie kunnen het bovendien helemaal maken zoals jullie het willen want je hebt zelf de regie in handen.

Tegen: Een verjaardag met 30 man is echt iets anders dan een bruiloft met 100 man. Verkijk je er niet op hoeveel ruimte en organisatie dit vergt.

Tip: Het is misschien een idee om de buren ook te vragen want een bruiloft kan natuurlijk voor nogal wat geluidsoverlast in de omgeving zorgen

 5.      Galerie of kantoor ruimte

Hebben jullie een trendy kantoor of een gave galerie waar jullie de trouwdag willen vieren?

Voor: Het is goedkoop want je hebt geen kosten voor het huren van de locatie. Bovendien heeft een gaaf kantoor of galerie een hele unieke sfeer. Beetje New York City stijl, maar dan gewoon in Nederland.

Tegen: Denk er goed over na of je je kantoor ruimte wil gebruiken als feestlocatie. In theorie kan het misschien een goed idee zijn, maar in praktijk is het wel de plek waar je maandag weer achter je bureau moet kunnen zitten. Zorg dat je kostbare spullen goed opbergt en dat mensen niet gaan zwerven door het gebouw.

Tip: Controleer of de locatie goed verzekerd is. In een kantoor staat vaak apparatuur en in een galerie hangen soms kostbare werken. Je moet er wel zeker van zijn dat als er iets mis gaat dat de verzekering goed geregeld is.

6.      Varende Boot

Het idee is natuurlijk fantastisch maar is een boot wel zo’n goede trouwlocatie?

Voor: Een boot is super romantisch. Het zal gegarandeerd zorgen voor een bijzondere bruiloft met mooie herinneringen. De foto’s zullen geweldig zijn.

Tegen: Niet iedereen zal op zijn gemak zijn met het idee dat ze niet van boord kunnen als ze daar zin in hebben. Bij slecht weer zit je met zijn alleen binnen. Bekijk de binnen locatie goed en bedenk of deze leuk genoeg is in het geval van slecht weer. Oh ja en dan zijn er nog de mensen die zeeziek worden.

Tip: Ga lekker een paar uurtjes varen bijvoorbeeld tijdens het diner. Zorg bij het feest dat de boot weer terug is in de haven, zodat mensen zelf kunnen kiezen wanneer ze naar huis willen gaan.

Bron foto

 

 

STAY CONNECTED

5,982FansLike
1,216VolgersVolg
6,270VolgersVolg
210VolgersVolg

INSTAGRAM

De 20 mooiste trouwjurken van 2019

2019 is onderweg en Instagram en Pinterest staan vol met prachtige trouwjurken. Voor mijn Instagram account ben ik altijd op zoek naar...

All about pink | Alles over roze trouwaccessoires

Zelfs de meeste stoere vrouwen onder ons zijn in hun leven wel eens door een rose fase gegaan. Ik beken dat ik...

Styling tips voor je trouwjurk

Je bruidsjurk op zichzelf is pas het begin van je look. Om je bruidslook op jullie trouwdag echt uniek te maken hebben...