‘Say Yes to the Dress’ zonder spijt

Post date:

Author:

Toen ik werkte als bruidsadviseuse kregen we regelmatig telefoontjes in de winkel van bruiden die waren gaan twijfelen over hun keuze. Meestal als de bruid terug kwam naar de winkel om de jurk nogmaals te passen dan was ze daarna over haar twijfels heen en waren het slechts de zenuwen geweest. Een enkele keer bleek dat de bruid toch niet de juiste jurk had gekozen. Als de jurk op dit moment al besteld is bij de leverancier, dan zit je als bruid in een lastig pakket omdat je nu niet meer kunt ruilen. Hoe kun je zeker weten dat jij wel de juiste jurk koopt? Hier zijn de tips:

1. Laat je niets aanpraten

Iedereen lijkt tijdens het passen van trouwjurken ineens te weten welke japon het beste bij jou past. De meningen vliegen je om de oren. Een ervaren adviseuse is getraind om jou een jurk te verkopen en zal daar dan ook haar best voor doen. Denk goed na voordat je volmondig “ja” zegt tegen de jurk. Jij gaat de jurk dragen dus moet je het helemaal zeker weten.

2. Pas geen jurken die te duur zijn

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar bruiden blijven jurken passen boven hun budget. Als je een auto gaat kopen van 20.000 euro maar een testritje maakt in een auto van 50.000 euro, dan weet je natuurlijk wel welke je wilt hebben. Een duurdere jurk is ook bijna altijd mooier. Er wordt gebruik gemaakt van duurdere materialen en dat zie je. Als je daarna moet overschakelen naar een jurk binnen je budget dan blijf je terugdenken aan het gevoel van die fantastische luxere versie.

3. Ga niet te vroeg winkelen

Een trouwjurk moet je tussen een jaar en acht maanden voor je bruiloft gaan kopen. Niet eerder en zeker niet later. Mode verandert snel en elk jaar komen er nieuwe collecties uit. Als je te vroeg gaat winkelen dan loop je de kans dat je een jurk koopt die je niet meer mooi vindt tegen de tijd dat je gaat trouwen. Wat soms ook gebeurd is dat een bruid nee zegt tegen haar droomjurk omdat ze het eigenlijk nog te vroeg vindt om te kopen. Wanneer ze dan later echt gaat winkelen kan ze geen jurk vinden die even mooi is als die ene jurk die ze eerder had gepast. Beide situaties zijn natuurlijk erg vervelend.

4. Voorbereiding is het halve werk

Ondanks dat een goede adviseuse je prima op weg kan helpen is het toch aan te raden om alvast te kijken in tijdschriften en op het internet welke stijl je mooi vindt. Op deze manier weet je al een beetje waar je voorkeur ligt en eindig je niet in een stijl die de adviseuse misschien mooi vindt voor jou, maar later ontdek je dat je liever een hele andere stijl had willen hebben.

5. Vertrouw je eigen gevoel

Vertrouw erop dat jij weet wat het beste is voor jou. Bruiden verwachten vaak een emotionele ontlading bij de juiste jurk door het kijken naar televisie programma’s zoals ‘Say Yes to the Dress’. De bruiden die ze op televisie laten zien zijn hier speciaal op geselecteerd. Niet iedereen gaat spontaan huilen bij het passen van de juiste trouwjurk. Er is één hele simpele vraag die je jezelf moet stellen als je denk dat je de jurk gevonden hebt: “Wil ik in deze jurk trouwen?”

6. Neem de tijd

Laat je niet overhalen tot het kopen van een jurk tot je er klaar voor bent. Als je weet dat het hem is dan kun je volmondig “ja” zeggen, maar twijfel je, maak dan gewoon een vervolg afspraak zodat je nog even de tijd hebt om je keuze te laten bezinken.

STAY CONNECTED

5,982FansLike
1,216VolgersVolg
6,270VolgersVolg
210VolgersVolg

INSTAGRAM

De 20 mooiste trouwjurken van 2019

2019 is onderweg en Instagram en Pinterest staan vol met prachtige trouwjurken. Voor mijn Instagram account ben ik altijd op zoek naar...

All about pink | Alles over roze trouwaccessoires

Zelfs de meeste stoere vrouwen onder ons zijn in hun leven wel eens door een rose fase gegaan. Ik beken dat ik...

Styling tips voor je trouwjurk

Je bruidsjurk op zichzelf is pas het begin van je look. Om je bruidslook op jullie trouwdag echt uniek te maken hebben...