Weet de moeder van de bruid het altijd beter?

Post date:

Author:

Category:

We hebben het in onze jeugd allemaal vaak genoeg gehoord; “Mamma weet het altijd beter”. Waar ik het vandaag over wil hebben is: Weet mamma het eigenlijk wel beter als het gaat om de keuze van je trouwjurk? Toen ik werkzaam was als bruidsadviseuse kwam ik dagelijks het conflict tegen, waarbij moeder en dochter een andere visie hadden over de trouwjurk. Als adviseuse voelde ik me dan soms wat ongemakkelijk, want natuurlijk wilde ik dat de bruid ging trouwen in haar droomjurk, maar wilde ik ook de moeder van de bruid blij maken. Tijdens mijn werk heb ik bijna nooit een bruid gezien die een jurk koos, die haar moeder niet mooi vond. De taak van een goede bruidsadviseuse is dan ook om moeder en dochter met de neuzen dezelfde richting op te krijgen.

Jij bent nog steeds haar kleine prinses
Veel moeders zien hun dochter nog als ‘haar kleine prinses’. Hou dit in gedachte wanneer je je moeder meevraagt om een trouwjurk uit te gaan zoeken. Waar jouw idee van een trouwjurk misschien een super sexy chiffon jurk is met een laag uitgesneden rug, zal je moeder je waarschijnlijk liever zien in een meer romantische look. Om uiteindelijk te eindigen in de jurk van je dromen en niet vechtend de winkel uit te stormen heb ik de volgende tips voor je op een rijtje gezet:
  1. Ga ervanuit dat je moeder het beste met je voor heeft. Ze is misschien wat beschermend en heeft haar eigen ideeën over de jurk, maar als puntje bij paaltje komt wil ze je gewoon gelukkig zien. 
  2. Geef je moeder de mogelijkheid om jou ook te zien in haar droomjurk. Het feit is dat een bruid alleen helemaal straalt in de trouwjurk van haar dromen, dus er is een grote kans dat je moeder zal zien dat dit gewoon jouw jurk niet is. Bovendien kan je soms verrast worden door eens iets heel anders te passen! 
  3. Probeer een middenweg te vinden, zonder van je eigen droom af te stappen. Misschien kan je de ketting dragen die je moeder droeg op haar bruiloft. Door dit gebaar ziet je moeder dat jij haar mening waardeert en haar op een andere manier wilt eren. Een andere optie om jullie smaken te combineren is om tijdens de ceremonie een sluier te dragen. Dit maakt jouw bruidslook meer traditioneel en geeft extra drama. Na de ceremonie kan het feest beginnen in je sexy jurk zonder sluier!

Blijf dicht bij jezelf

Uiteindelijk moet je natuurlijk trouwen in de jurk die je zelf wilt dragen, maar hopelijk kom je met deze tips een stapje verder in de richting. We zijn benieuwd, hoe belangrijk is jouw moeder bij het maken van de keuze voor je trouwjurk?

STAY CONNECTED

5,999FansLike
959VolgersVolg
6,151VolgersVolg
209VolgersVolg

INSTAGRAM

17 bruidskapsels met haaraccessoires voor de bride to be

Bruidskapsels zijn er in ontelbaar verschillende stijlen. Elke bruid heeft ander haar en ook nog eens haar eigen stijl. Om je look...

Bruidsmode trend: Unieke statement armbanden

De stylng van je trouwjurk is een verhaal apart. De juiste accessoires kunnen je bruidslook compleet transformeren. Aankomend seizoen is één van...

Alles wat je moet weten als volslanke bruid

Het grote probleem met de volslanke bruid is dat dit voor veel bruidsmodebedrijven één groep is, terwijl de volslanke bruiden net zo...