10 dingen die de bruid niet wil horen voor haar trouwdag

Post date:

Author:

Category:

 picture via Kiss the Groom

In de aanloop van een bruiloft staat voor de bruid eigenlijk alles in je leven in het teken van de bruiloft. De jurk, de perfecte locatie, een mooi boeket en alle honderden kleine dingen waar ze nog aan moet denken. Het is dan ook niet gek dat de bruid het eigenlijk alleen nog maar over haar bruiloft kan hebben. Misschien dat dit voor de omgeving af en toe een beetje hinderlijk kan zijn, maar ze trouwt maar één keer, dus laat haar lekker gaan! Er zijn een aantal dingen die je als bruid absoluut niet wenst te horen in aanloop van je bruiloft. Voor iedereen die ooit een bruid is geweest, zal deze lijst herkenbaar zijn en voor de mensen om haar heen: “Zeg dit niet!”

 1.  “Nou zoveel geld zou ik echt nooit uitgeven aan een trouwjurk!”

Geen probleem dat hoef jij ook niet te doen, maar zij wil er op deze dag op en top uit zien dus laat haar lekker haar gang gaan!

 1. “Oh ja, ik ken meerdere mensen die op die locatie getrouwd zijn.”

Misschien probeer je er niets mee te zeggen, maar het komt op de bruid over alsof haar locatie niet bijzonder genoeg is.

 1. “Gefeliciteerd ik ben zo blij voor jullie, mag ik je bruidsmeisje zijn?”

Als de bruid jou als bruidsmeisje wil dan gaat ze je absoluut vragen op haar tijd en op haar manier. Als ze helemaal niet van plan was om jou als bruidsmeisje te vragen dan kun je een enigszins “akward” moment voorkomen door dit niet te zeggen.

 1. “Dat we de dag nog meemaken dan we (naam bruidegom) gaan zien trouwen. We dachten altijd dat hij de eeuwige vrijgezel zou blijven.”

Ja ja we weten het nu wel. Haar aanstaande was vroeger een beetje een rokkenjager en daar wil iedereen haar continu aan blijven herinneren. De bruid weet meestal echt wel waar ze aan begint en als hij haar heeft gevraagd om met haar te trouwen, dan blijkt hij ook goed te weten waar hij aan begint!

 1. “Nou weet wat je doet! Ik zou zelf nooit meer trouwen, je hebt gezien hoe dat is afgelopen.”

Misschien als je de beste vriendin bent van de bruid kun je met de bruid een serieus gesprek aan gaan om te vragen of ze het helemaal zeker weet. Zo niet dan heeft geen enkele aanstaande bruid interesse in jouw mislukte huwelijk.

 1. “Kunnen we het even over iets anders hebben, jij praat alleen nog maar over jullie bruiloft”

Een bruid trouwt maar één keer en het is vaak te belangrijkste dag in haar leven tot dan toe. Het is niet meer dan normaal dat ze liever over niets anders wil praten. Laat haar gewoon even lekker gaan. Misschien ben jij volgend jaar aan de beurt en dan ben je blij dat jij zo’n enthousiaste vriendin bent geweest.

 1. Die jurk staat je prachtig. Ik zou hem zelf nooit durven dragen, maar jij kan het hebben.

De droom van elke bruid is dat iedereen haar jurk mooi vind. Als jij niet weg bent van haar jurk, maak dan van deze gelegenheid gebruik om één keer gewoon te liegen. Je kwets er niemand mee en je maakt de bruid dolgelukkig. “Die jurk staat je prachtig!” punt.

 1. “Nou het gaat een uitdaging voor jullie worden om de bruiloft van je zus van vorig jaar te overtreffen!”

Elke bruiloft is uniek. Deze dag moet nooit een competitie worden met andere bruiloften. Iedereen heeft andere wensen, dus laat de bruid in haar waarde en geef haar niet het gevoel dat ze het beter, groter of spectaculairder moet maken dan een ander.

 1. “Leuk zeg, ik zal even in mijn agenda kijken of ik kan die dag”

Ook al kan je niet, dan is dit niet de juiste reactie op de aankondiging van haar trouwdag. Zeg gewoon “geweldig” en kijk op een later moment in je agenda of je vrij bent op die dag.

 1. “Heeft hij je nou eindelijk gevraagd?”

Ik denk niet dat ik deze verder hoef uit te leggen!

Wat kan je eigenlijk wel zeggen tegen een bruid? Er zijn honderden leuke dingen die je kan zeggen tegen een bruid2be. Denk eens aan:

 1. Geweldig! Ik kan niet wachten tot het zover is.
 2. Je gaat er vast geweldig uit zien.
 3. Te gek! Jullie zijn zo’n leuk stel samen.
 4. Geweldig! Als ik iets kan doen om je te helpen dan kan je mij altijd bellen.

STAY CONNECTED

5,811FansLike
1,386VolgersVolg
7,095VolgersVolg
206VolgersVolg

INSTAGRAM

Bruiden met brillen | Waar moet je op letten?

Voor de smokin' hot brides die down the aisle gaan met hun bril hebben we voor jou een aantal toffe styling tips...

Onze favoriete trouwjurken uit de Jarice 2021 collectie

De Jarice 2021 collectie hangt al bijna in de winkels en dus is het tijd om deze prachtige collectie eens beter te...

23 fantastische trouwjurken voor de zomerbruid uit de nieuwe collecties

De nieuwe collecties hebben weer veel verschillende trouwjurken zodat elke bruid haar droomjurk kan vinden. Ook voor bruiden die in de zomer...