10 tips voor het perfect doorlopen van het doorpastraject van je trouwjurk

Post date:

Author:

doorpassen trouwjurk

Nadat je jouw droomjurk gevonden hebt moet je maanden wachten totdat het tijd is om je jurk perfect op je maat te laten maken. De bruidsmode winkel heeft je wel opgemeten, maar dat is alleen om de maat te bepalen. Bij de doorpas moet de jurk nog echt perfect op jouw maat worden gemaakt. De persoon die dit werk doet heet een coupeuse. Ze zorgt dat de cup netjes sluit aan de bovenkant, dat de jurk niet afzakt en dat de lengte klopt. De meeste trouwjurken zijn namelijk veel te lang, zeker als je zelf klein bent. Elke trouwjurk moet namelijk ook lang genoeg zijn voor een bruid van bijvoorbeeld 1.75 meter. Het doorpas proces is soms een zenuwslopend proces. De eerste pas zit de jurk vaak nog voor geen meter, maar wonderbaarlijk genoeg gaat de bruid altijd met een perfect passende jurk down the aisle. Tip 1 om je goed voor te bereiden op de doorpas spreekt dan ook voor zich:

  1. Probeer niet te veel te stressen. Een goede bruidsmodewinkel laat je echt niet de winkel uit lopen met een jurk die niet mooi op maat gemaakt is. Elke bruid is een stukje reclame voor hun winkel, dus zit je jurk niet mooi, dan is dit natuurlijk geen goede reclame. Trouwjurken worden net als gewone kleding in confectiematen geleverd. Eigenlijk is het niet anders dan een broek kopen bij de Zara (nou ja wel een beetje anders natuurlijk). Een broek van Zara moet iedereen die een maatje 38 heeft goed passen, dus ook langere dames. Een trouwjurk is om deze reden vaak erg lang en de cup zit vaak ook niet goed. Met die broek van Zara ga je gewoon naar je moeder of een kleermaker, maar je trouwjurk die komt in handen van een deskundige coupeuse. Deze zorgt ervoor dat de jurk perfect op maat wordt gemaakt. Geen zorgen dus als je jurk bij de eerste pas niet direct goed zit, het gaat goed komen!
  2. Zorg dat je de juiste accessoires bij je hebt. De lingerie en de schoenen die je gaat dragen op je trouwdag heb je nodig bij de eerste pasbeurt. Om de jurk perfect om maat te maken is het belangrijk om het torselet of de beha die je op de dag zelf draagt nu ook aan te hebben. De meeste bruidsmodewinkels hebben keuze in lingerie die past bij jouw jurk. Ook de hakhoogte van je trouwschoenen zijn bepalend voor de lengte waarop de jurk moet worden ingekort. Kom jij bij de eerste pas met een lage hak en bij de tweede pas met een hoge hak, dan heb je een probleem. Je jurk zal te kort zijn. Zorg er dus voor dat je de juiste schoenen en lingerie direct al bij je hebt.
  3. Neem de juiste mensen mee. Natuurlijk wil jij de jurk graag laten zien aan al je vriendinnen, maar het doorpastraject is al stressvol genoeg, zonder dat je ook nog moet nadenken of je vriendinnen je jurk wel mooi vinden. Bovendien is het juist super leuk om de gasten op jullie trouwdag zelf te verassen met de keuze van jouw jurk. Ga niet met meer dan twee of maximaal drie personen naar een doorpas afspraak. Je kan dan in alle rust met de coupeuse overleggen over de wensen die jij hebt voor je jurk.
  4. Plan een proefkapsel en make-up op dezelfde dag. Als je de mogelijkheid hebt om je proefkapsel en make-up op dezelfde dag te plannen als de doorpas, doe het, dan kun je gelijk het totaal plaatje zien. Zorg er wel voor dat je genoeg tijd hebt tussen de afspraken, zodat je je niet hoeft te haasten.
  5. Neem de persoon mee die je op de dag zelf gaat helpen met aankleden. Het is erg belangrijk dat de persoon die je op de dag gaat helpen met aankleden minstens één keer meegaat naar een doorpasafspraak. Zeker in het geval van een rijgsluiting is het belangrijk dat ze een goede instructie krijgt. Heb je vragen, stel ze nu. Het is echt moeilijker dan je denkt om een trouwjurk perfect aan te trekken, dus zorg dat je het in ieder geval een keer hebt kunnen oefenen.
  6. Heb je sieraden of accessoires neem die dan mee naar de afspraak. Weet jij al welke sieraden of accessoires je gaat dragen op je trouwdag, neem deze dan mee naar de winkel. Nu pas kun je echt goed zien of alles perfect bij elkaar past. Zo niet, dan heb je nog voldoende tijd om iets anders uit te zoeken.
  7. Vraag tips aan de coupeuse over wat je moet doen in noodgevallen. Denk hierbij aan vlekken op je jurk, het vastzetten van de danslus, hoe ga je naar de toilet en andere vragen waar je je nu misschien al zorgen over maakt.
  8. Regel iemand die je bij de laatste afspraak komt ophalen met een auto. Je wil natuurlijk dat de jurk zo mooi mogelijk thuis aankomt, zodat je deze direct uit de hoes kan halen en vrij kan ophangen (zonder dat je aanstaande het kan zien natuurlijk). Regel iemand die de jurk met de auto kan meenemen. Ook al betekend dit dat jij zelf misschien met de trein moet.
  9. Als je ergens nog niet helemaal tevreden over bent, spreek dit dan uit. Als jij iets ziet aan de jurk wat je niet mooi vindt of waarvan je vindt dat het beter kan zeg het dan. Op de dag zelf gaat dit je zeker weten irriteren en de winkel wil ook dat jij gelukkig de deur uit gaat. Vrees dus niet om te zeggen wat je denkt. Gaan ze zuchten en steunen, pech, op de dag zelf ben je dit al lang weer vergeten, maar dan zit je jurk lekker wel perfect.
  10. Controleer de hoes met je jurk en accessoires voordat je de deur uitloopt bij de bruidswinkel. In een bruidswinkel werken mensen en waar mensen werken worden wel eens fouten gemaakt. Zorg er dus voor dat je de hoes met je spullen goed nakijkt voordat je de winkel verlaat. Het is een ramp om er op de trouwdag achter te komen dat je sluier toch niet in de hoes hing, of dat je torselet er niet is. Check, check en dubbel check.

Ik hoop dat deze tips je helpen om met een gerust hart trouwjurken te gaan passen. Vergeet niet om ervan te genieten, want de voorbereidingen zijn bijna even leuk als de dag zelf.

STAY CONNECTED

0FansLike
1,393VolgersVolg
7,104VolgersVolg
0VolgersVolg

INSTAGRAM

Bruiden met brillen | Waar moet je op letten?

Voor de smokin' hot brides die down the aisle gaan met hun bril hebben we voor jou een aantal toffe styling tips...

Onze favoriete trouwjurken uit de Jarice 2021 collectie

De Jarice 2021 collectie hangt al bijna in de winkels en dus is het tijd om deze prachtige collectie eens beter te...

23 fantastische trouwjurken voor de zomerbruid uit de nieuwe collecties

De nieuwe collecties hebben weer veel verschillende trouwjurken zodat elke bruid haar droomjurk kan vinden. Ook voor bruiden die in de zomer...