15 dingen die alleen een bruid kan weten

Post date:

Author:

De voorbereidingen zijn in volle gang, je afspraak voor het vinden van de perfecte trouwjurk is gemaakt en je hebt zelfs je bruidsmeisjes al uitgekozen. Rondom week acht nadat je gevraagd bent, kom je erachter dat het bruid zijn veel meer om handen heeft en dat bruiden onder elkaar een geheime taal kennen, die (nog )niet bruiden nog niet kennen. Deze taal is de taal van DE BRUID. Deze zit vol met geheimen, nieuwe inzichten en karakter trekken, waarvan ze niet wist dat ze deze bezat. Ik heb er 15 voor je opgeschreven, maar de lijst is lang…heel lang!

1. Je krijgt een nieuwe naam DE BRUID

Vanaf nu heet je geen Claire of Monique, maar heet je DE BRUID. “Wie van jullie is de bruid”, “Wat denkt de bruid hiervan”, “Laten we het aan de bruid vragen”. Veel verschillende vragen komen op je af, maar vanaf nu ga je door het leven als “De Bruid”, in ieder geval bij de leveranciers van je bruiloft.

2. Het vinden van de perfecte trouwjurk is moeilijker dan gedacht

Op plaatjes leek het helemaal niet moeilijk en eigenlijk wist jij als klein meisje al hoe je trouwjurk eruit moest zien, maar als je dan uiteindelijk in die bruidsmodewinkel staat dan lijkt het ineens onmogelijk om een beslissing te nemen.

3. Een tweede hypotheek voor het betalen van je droomjurk is ineens een optie

Het moment dat jij in je droomjurk staat maakt het je niets uit wat de jurk kost, je bent bij wijze bereidt om een tweede hypotheek op je huis te nemen, zolang jij maar in die jurk mag trouwen.

4. Dingen die voorheen totaal onbelangrijk leken zijn plotseling belangrijk voor je

Misschien dacht je voorheen dat je gewoon een vriend zou vragen om wat fotootjes te nemen, of een trouwauto leek verspilt geld, omdat jullie auto het prima doet. Nu voel je toch bepaalde gedachten opkomen zoals hoe mooi het zou zijn om aan te komen in een vintage Volkswagen busje of hoeveel plezier jullie zouden hebben van het bekijken van de trouwfoto’s van een echte fotograaf.

5. Soms moet je jezelf even inhouden om je ceremonie meester niet als slaaf te behandelen

Door de stress van het organiseren van je bruiloft kun je weleens vergeten dat de hulp van jullie beste vriend(en) bij het organiseren van jullie trouwdag een gunst is. Vergeet niet om ze dankbaar te zijn en behandel ze niet alsof ze op jullie loonlijst staan.

6. Waarom moet ik mijn peperdure bruidsboeket achterover gooien?

Bij de meeste bruiloften gooit de bruid niet haar echte boeket achterover, maar een goedkopere versie. Het echte boeket kun je bewaren als aandenken aan de trouwdag. Vraag de bloemist naar de mogelijkheden.

7. Tobben over jou naam of zijn naam?

Het is natuurlijk ergens wel romantisch om zijn naam aan te nemen, maar tegenwoordig al lang niet meer standaard. Bovendien heet hij Smit en jij De La Boutoniére. What to do?

8. Hoe kunnen jullie 150 gasten laten eten uit die ene trouwtaart

Bij grote bruiloften is er altijd een back-up taart zonder decoratie maar met dezelfde smaak, die wordt uitgedeeld aan de gasten. Zo heb je altijd genoeg.

9. Niet iedereen is even enthousiast over jullie bruiloft

Ten eerste heb je de mensen die niet geloven in trouwen en het hele gedoe een poppenkast vinden. Daarnaast heb je de groep die nog niet is getrouwd, maar eigenlijk hoopte dat deze bruiloft die van hun zou zijn en dan heb je nog de derde groep van gescheiden mensen die het geloof in de liefde hebben opgegeven. Trek je er niets van aan. De overgrote meerderheid wenst jullie al het geluk van de wereld toe en kan niet wachten om de trouwdag met jullie te vieren.

10. Er zijn mensen waarvan je de uitnodiging wil intrekken

Tijdens de voorbereidingen gaan er mensen zijn, waarvan je wenste dat je ze nooit had uitgenodigd. Die goede vriendin die vorig jaar is getrouwd, die niet kan stoppen met het geven van tips van wat je wel en niet moet doen, die tante die stomdronken op haar gezicht viel tijdens de laatste kerstviering, je schoonmoeder die heeft uitgesproken dat ze het absoluut niet eens was met de keuze van jouw trouwjurk.

11. Traditie is ineens heel belangrijk

Something old, something new, something borrowed and something blue had jij misschien nooit gezien als iets wat je ook daadwerkelijk zou toepassen op jullie bruiloft, maar al snel ontdek je dat je omgeving daar anders over denkt. Je krijgt sieraden aangeboden van oma’s, tantes, moeders en schoonmoeders en bij aanschaf van de trouwjurk ontvang je een ‘something blue’ kousenbandje van die aardige verkoopster. Hiernaast heb je nog veel meer tradities zoals de openingsdans, met je vader langs het gangpad lopen, je sluier over je gezicht of je schouders bedekt in de kerk en ga zo maar door. Hoe ver ben jij bereidt te gaan voor tradities?

12. De desinteresse van de bruigom stoort je

Omdat de bruidegom zich misschien niet even intensief bezighoud met de ceremonie betekend niet dat hij niet geeft om jullie bruiloft. Veel mannen gaan met dit soort dingen anders om. Probeer de dingen goed te verdelen en leg hem uit waarom het belangrijk voor jou is dat hij ook betrokken is bij de keuzes voor jullie grote dag.

13. Je kijkt naar Real Weddings op trouwblogs en wenst dat jij die bruid was

Tegenwoordig zie je de mooiste bruiden voorbij komen op Pinterest. Af en toe kan je niet helpen dat je denkt “Waarom ben ik niet die bohemien bruid in haar Oscar de la Renta trouwjurk in een wijngaard met volop zon en perfect gestylde tafels en decoraties?”. Voel je niet slecht, dit denken we allemaal wel eens, totdat je eigen dag voorbij is en dan zou je het niet anders willen dan hoe het was.

14. Elke bruid raakt van tijd tot tijd even de weg kwijt

Het is allemaal best veel, dus als jij van tijd tot tijd even in tranen uitbarst wees dan gerust, ook dat hoort er allemaal bij.

15. Afscheid nemen van trouwblogs is onmogelijk

Na de bruiloft voel je hoe moeilijk het is om afscheid te nemen van de trouwblogs, forums en andere websites. Unlike drukken op de Facebook van je favoriete blog, daar ben je voorlopig nog even niet klaar voor. Geniet er gewoon nog even van, ik heb het zelf nooit afgeleerd;)

Ben jij al getrouwd en heb jij nog leuke aanvullingen? Laat ze dan achter in de comments.

STAY CONNECTED

0FansLike
1,393VolgersVolg
7,104VolgersVolg
0VolgersVolg

INSTAGRAM

Bruiden met brillen | Waar moet je op letten?

Voor de smokin' hot brides die down the aisle gaan met hun bril hebben we voor jou een aantal toffe styling tips...

Onze favoriete trouwjurken uit de Jarice 2021 collectie

De Jarice 2021 collectie hangt al bijna in de winkels en dus is het tijd om deze prachtige collectie eens beter te...

23 fantastische trouwjurken voor de zomerbruid uit de nieuwe collecties

De nieuwe collecties hebben weer veel verschillende trouwjurken zodat elke bruid haar droomjurk kan vinden. Ook voor bruiden die in de zomer...