zondag, juni 26, 2022
HomeBudget bruiloft7 tips voor het vinden van een goedkope trouwjurk

7 tips voor het vinden van een goedkope trouwjurk

Niet iedereen heeft het budget om een trouwjurk van Vera Wang of Dior te kopen en sommige bruiden willen simpelweg dit geld niet uitgeven voor een jurk die ze één dag gaan dragen. Het vinden van een goedkope trouwjurk is dan ook het onderwerp van de post van vandaag. Ik heb het niet over goedkope lelijke jurken, maar simpelweg een manier om de jurk van je dromen te vinden voor de best mogelijk prijs.

Koop tijdens de SALE

In de maanden juni t/m augustus verkopen veel bruidswinkel hun samples van het afgelopen jaar. Dit zijn de pasmodellen die ze gebruiken om trouwjurken te verkopen. In september komen de nieuwe collecties en daarom willen ze de pasmodellen van de collecties van het jaar ervoor wegdoen. Meestal reinigen ze de jurk en daarna wordt deze met korting verkocht. Zo kun je een designer trouwjurk kopen voor een korting van minimaal 40%!

Koop een gedragen trouwjurk

Een trouwjurk draag je maar éénmaal en daarom is het ook een goed idee om een gedragen trouwjurk te kopen. Je hebt hiervoor gespecialiseerde winkels of je kunt terecht op de website Yes I Did, die gedragen trouwjurken onine doorverkopen, net als Marktplaats maar dan meer gespecialiseerd in tweedehands bruidsjurken.

Huur een trouwjurk

Je kunt een trouwjurk ook huren. Het prijsverschil is aanzienlijk, maar wat vaak een nadeel is is dat de jurk niet helemaal perfect op je maat zit omdat deze al vaker vermaakt is voor verschillende bruiden of niet vermaakt mag worden. Maar als je een jurk kunt vinden die je perfect past dan is dit natuurlijk een hele goed optie.

Vintage

Hebben jullie een vintage geïnspireerde trouwdag kies dan voor een echte vintage trouwjurk in plaats van een nagemaakte vintage jurk. Ten eerste is de jurk autenthiek en ten tweede betaald je een fractie van de prijs die je betaald voor een nieuwe trouwjurk. Er zijn winkels die zich specialiseren in antieke trouwjurken.

Outlet winkel

Veel gerenomeerde bruidswinkels hebben ook een outletwinkel waar ze goedkopere modellen aanbieden en vaak de samples of pasmodellen uit de andere winkel. Tegenwoordig zijn er genoeg outlet bruidsmodewinkels te vinden die goedkope trouwjurken aanbieden in verschillende prijs- en kwaliteitklassen. Er hangt ook genoeg troep tussen, maar als je die parel kunt vinden, dan heb je een geweldige jurk voor een prima prijs.

Etsy

Etsy is een marktplaats voor handgemaakte spullen. Hier kun je ook mensen vinden die trouwjurken met de hand maken. Vaak bieden ze een selectie aan modellen aan, maar omdat ze de jurk speciaal voor jou maken is het vaak mogelijk om aanpassingen te doen aan de modellen, of zelfs een hele unieke jurk te laten maken. Niet alle bruidsjurken op Etsy zijn goedkoop, maar er zijn hier genoeg mogelijkheden om een goedkope trouwjurk te vinden.

Koop een bruidsmeisjesjurk

Als jij toch al niet op zoek was naar een prinsessenmodel dan kun je ook kijken bij een avondkledingwinkel voor een mooie bruidsmeisjesjurk. Deze modellen zijn vaak te verkrijgen in verschillende kleuren en dus ook in wit en ivoor. De prijs voor avondkleding is zoveel minder dan voor trouwjurken en het enige wat ontbreekt is de sleep. Maar als jij kunt leven zonder een sleep en op zoek bent naar een eenvoudige jurk dan is dit een goede optie voor jou.

Ik hoop dat deze 6 tips voor het vinden van een goedkope trouwjurk je helpen bij het vinden van je droomjurk.RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular