8 redenen om NEE te zeggen tegen de jurk

Post date:

Author:

Er zijn vele artikelen geschreven over wanneer je “JA” moet zeggen tegen de jurk, maar wanneer moet je nou eigenlijk “NEE” zeggen omdat het simpelweg de jurk niet is? Het is geen nieuwe spijkerbroek die je gaat kopen. Bedank dat de foto’s van jou in je trouwjurk je nog jaren zullen achtervolgen. Je kunt er dus beter voor zorgen dat je met trots terugkijkt op de keuze van je jurk. Er zijn echt een aantal hele slechte redenen om “JA” te zeggen tegen een jurk. Laat dit artikel ook gelijk even aan je moeder of beste vriendin lezen, zodat zij je back-up zijn in het geval dat jij in een zwak momentje toch stiekem JA wil gaan zeggen.

1. De verkoopster is zo aardig en heeft me zo lief en geduldig geholpen

Ik ben zelf zo’n verkoopster geweest en een goede bruidsadviseuse met liefde voor haar vak wil dat jij trouwt in de juiste jurk, ook al hangt deze jurk niet bij haar in de winkel. Ik was een echte verkooptijger en ik zal er echt alles aan doen om voor jou de juiste jurk te vinden, maar soms voel je dat het niet klopt. Als verkooppster moet je dan durven zeggen: “meid, ga gewoon nog even verder kijken, ik heb jammer genoeg niet het gevoel dat wij de juiste jurk voor jou hebben hangen”.

2. De jurk zag er geweldig uit op het plaatje, maar valt tegen in het echt

Het is soms moeilijk om los te laten van een idee waar je al maanden mee rond hebt gelopen. Bruiden komen soms binnen in een bruidsmode winkel en weten precies in welke jurk ze willen trouwen. Als de jurk in het echt tegenvalt omdat deze met professionele studio verlichting veel mooier leek, of omdat de jurk niet mooi staat bij jouw lichaam, dan is het soms moeilijk om dit idee los te laten en open te staan voor iets nieuws. Leg je nooit te veel vast op één jurk of stijl. Blijf open staan voor andere ideeën. Pas bij het passen van trouwjurken kun je echt zien en voelen welke jurk perfect is voor jou.

3, Het is de droomjurk van je moeder en je wilt haar niet teleurstellen

Het blijft soms erg moeilijk om bruiden en moeders op één lijn te krijgen als het gaat over de juiste trouwjurk. Ik heb hier al eerder een artikel over geschreven. Vaak zijn moeders die zelf nooit in een prinsessen jurk zijn getrouwd het meest verkocht aan het idee dat hun dochter dat wel moet doen. We houden allemaal van onze moeder en niemand wil haar moeder teleurstellen, maar dit is misschien het moment om dit een keer wel te doen. Jij gaat trouwen met de man van je dromen. Je moeder zal je op de trouwdag gewoon prachtig vinden hoor, dat weet ik zeker!

4. De jurk is ver buiten je budget

Doe het niet! Pas geen trouwjurken aan die je niet kunt betalen. Vertel de adviseuse altijd wat je budget is, ook als ze hier niet naar vraagt. Een Porsche rijdt ook lekkerder dan een Peugeot. Hoe duurder de trouwjurk, hoe mooier de pasvorm en de materialen zijn. Laat je niet verleiden, want wanneer die dure jurk eenmaal in je hoofd zit, dan is het moeilijk deze er weer uit te krijgen. Je wil op je trouwdag niet het gevoel hebben dat jouw jurk je tweede keus is.

5. Je bent het zat en besluit dat dit waarschijnlijk de mooiste jurk is die je zult gaan vinden

Dit is een vreselijke manier om je jurk te kiezen. Hou nog even vol! Ook al verteld iedereen om je heen dat de tijd begint te dringen en dat je nu echt moet gaan beslissen, als de jurk niet de juiste is, dan moet je echt nog even verder zoeken. Stuur mij een mailtje (info@inwhite.nl). Misschien kan ik je adviseren, welke winkel voor jou een goede match is.

6. De verkoopster is pushy en ik durf geen NEE te zeggen

Ja doei! Gewoon zeggen dat het de jurk niet is, of dat je er nog over na moet denken. Het is het vak van een adviseuse om je een jurk te verkopen en je kunt het haar dus ook niet kwalijk nemen dat ze haar uiterste best hiervoor doet. Bij twijfel neem de tijd om er nog even over na te denken. “Je moet nu beslissen want anders kan ik hem niet meer bestellen” is vrij standaard zin voor een adviseuse in de bruidsmode. Het bestellen van een jurk duurt lang namelijk vier tot vijf maanden, maar als jij nog voldoende tijd hebt, dan kan dat extra weekje er ook nog wel bij.

7. De jurk kan niet meer in mijn maat besteld worden en ik moet tien kilo afvallen

Nog een super slecht voorbeeld om JA te zeggen tegen een trouwjurk. Als de jurk niet meer besteld kan worden in je maat, dan was deze jurk gewoon niet bedoeld voor jou. Het is misschien even moeilijk, maar je droomjurk hangt nog ergens op je te wachten en deze is het niet. Tien Kilo is veel makkelijker in gedachte dan in de realiteit. Ik kan het weten want ik heb er net 1,5 jaar over gedaan om mijn overtollige tien kilo kwijt te raken!

8. De jurk lijkt sprekend op de jurk van je zus die vorig jaar is getrouwd

Ik heb dit best vaak meegemaakt, want zusjes hebben soms precies dezelfde smaak. Toch moet ook jij ook nog even verder zoeken. Je zus en jij hebben waarschijnlijk voor minimaal vijftig procent dezelfde gasten op jullie trouwdag. Deze mensen gaan waarschijnlijk denken dat jij de trouwjurk van je zus draagt. Het kan zijn dat je dit niet erg vindt, maar persoonlijk zou ik verder zoeken. Ook voor jou is er een jurk die helemaal perfect is, maar toch net even anders is dan de jurk van je zus.

STAY CONNECTED

5,811FansLike
1,386VolgersVolg
7,098VolgersVolg
206VolgersVolg

INSTAGRAM

Bruiden met brillen | Waar moet je op letten?

Voor de smokin' hot brides die down the aisle gaan met hun bril hebben we voor jou een aantal toffe styling tips...

Onze favoriete trouwjurken uit de Jarice 2021 collectie

De Jarice 2021 collectie hangt al bijna in de winkels en dus is het tijd om deze prachtige collectie eens beter te...

23 fantastische trouwjurken voor de zomerbruid uit de nieuwe collecties

De nieuwe collecties hebben weer veel verschillende trouwjurken zodat elke bruid haar droomjurk kan vinden. Ook voor bruiden die in de zomer...