Moet je afvallen voordat je een trouwjurk koopt?

Post date:

Author:

Het vinden van je droomjurk geeft je al stress genoeg, maar nu moet je ook nog nadenken over die laatste kilo’s die je eigenlijk nog kwijt wilt voor jullie trouwdag. Moet je afvallen voordat je een trouwjurk koopt, of kun je toch al gaan shoppen? Deze tips zorgen ervoor dat je stressvrij je trouwjurk kunt gaan uitzoeken. Het afvallen daar hebben we helaas geen wonderlijke tips voor, dat moet je helemaal zelf doen:)

We beginnen dus gelijk met het maken van een afspraak

Het heeft geen zin om te gaan zitten wachten totdat je op je streefgewicht bent. De levertijd van trouwjurken kunnen oplopen tot vijf maanden en dan moet de jurk ook nog op maat gemaakt worden. Je kunt dus net als elke andere bruid gewoon één jaar tot acht maanden voor je huwelijk een trouwjurk gaan uitzoeken.

Welke jurk kies je?

Ik raad bruiden meestal aan om een jurk te kopen in de maat die ze nu zijn. Jurken zijn vrij makkelijk in te nemen, zeker als het gaat om één of twee maten, maar uitleggen is een stuk moeilijker. Het innemen van jurken kost natuurlijk wel geld dus het is handig om een stijl jurk te kiezen die makkelijk in te nemen is:

  • Trouwjurken met mouwen zijn lastiger in te nemen dan een strapless jurk.
  • Een rijgsluiting is een makkelijke manier om je jurk net iets kleiner of net iets groter te maken.
  • Jurken die bewerkt zijn met veel steentjes zijn duur om in te nemen. Na het innemen moeten alle steentjes weer geborduurd worden.
  • Een jurk met een wijde rok of een A-lijn is makkelijker aan te passen dan een jurk die strak om je figuur zit.

Wil je echt veel afvallen?

Gaat het bij jou niet om een paar kilootjes, maar wil je echt 10+ kilo afvallen dan is het wel goed om de jurk iets kleiner te bestellen. Het kan ook een stok achter de deur zijn om die kilo’s ook echt kwijt te raken. Maten hebben veel te maken met de manier waarop je bent gebouwd, maar grofweg kun je zeggen dat je ongeveer één maat per vijf kilo kwijt bent. Een adviseuse kijkt natuurlijk ook naar je bouw bij het inschatten van de maat. Als iemand 15 kilo gaat afvallen dan ga ik uit van twee maten kleiner dan de bruid nu is. Die laatste maat gaan we eventueel innemen. Hierdoor hou je een slag om de arm als het niet helemaal lukt en houden we ook rekening met je bouw. Een bruid met een grote cupmaat kan de grotere maat nog steeds nodig hebben, ook al moet de jurk dan wel op de taille en heupen worden ingenomen, het omgekeerde geld voor brede heupen.

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat trouwjurken door de manier waarop ze zijn ontworpen erg flatterend zijn voor je figuur. Veel bruiden komen binnen en denken dat niets ze zal staan totdat ze de eerste jurk hebben aangepast. Focus je dus niet teveel op je figuur, want de juiste trouwjurk accentueert altijd je beste kanten onafhankelijk van welke maat je hebt.

STAY CONNECTED

5,811FansLike
1,386VolgersVolg
7,104VolgersVolg
206VolgersVolg

INSTAGRAM

Bruiden met brillen | Waar moet je op letten?

Voor de smokin' hot brides die down the aisle gaan met hun bril hebben we voor jou een aantal toffe styling tips...

Onze favoriete trouwjurken uit de Jarice 2021 collectie

De Jarice 2021 collectie hangt al bijna in de winkels en dus is het tijd om deze prachtige collectie eens beter te...

23 fantastische trouwjurken voor de zomerbruid uit de nieuwe collecties

De nieuwe collecties hebben weer veel verschillende trouwjurken zodat elke bruid haar droomjurk kan vinden. Ook voor bruiden die in de zomer...