Hoe kies je de juiste bruidsjurk bij bepaalde body issues?

4345
body issues

Om de perfecte trouwjurk te vinden voor je lichaam moet je je soms over bepaalde body issues heenzetten. Verschillende stijlen passen en openstaan voor advies van je adviseuse in de winkel is wat jou gaat helpen de perfecte trouwjurken voor jouw lichaam te vinden! Wel heb ik een paar tips die je kunnen helpen met de bekende body issues zoals brede heupen, een buikje of stevige armen. Aan de hand van deze tips moet het geen probleem zijn een jurk te vinden waarin jij je op je allermooist zal voelen

Ik wil een slanke taille
Bij het dragen van een trouwjurk is het mooi als je taille het slankste deel van je lichaam is. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken:
1) Draag een afkledend torselet of corrigerend ondergoed onder je trouwjurk.
2) Met een rijgsluiting kun je de jurk strak aantrekken, waardoor er een extra slanke taille ontstaat.
3) Draag geen rechte jurk, maar één met een A-lijn of wijde rok. Door de wijde rok creëer je de illusie dat je taille slanker is.
4) Draag een riem als bruidsaccessoire, deze legt extra accent op je slanke taille.

Ik wil langer of juist korter lijken
Heel lang of juist heel kort zijn kan lastig zijn. Als je kort bent dan is het moeilijk om je voor te stellen hoe een jurk uiteindelijk bij je gaat staan, omdat de pasjurken allemaal te lang voor je zullen zijn. Vrouwen die juist heel lang zijn kunnen zich soms onzeker voelen over hun lengte en in een trouwjurk zijn alle ogen op jou gericht. Hier zijn mijn tips die je kunt gebruiken:
1) Een trouwjurk met een empire silhouet doet je langer over komen. Het kan dus juist de perfecte keuze zijn voor een kleine bruid, maar wil je juist kleiner lijken dan is dit niet het silhouet voor jou.
2) Ben je niet alleen lang, maar heb je ook een lange nek, kijk dan uit bij het dragen van een V-hals, deze verlengt de hals.
3) Ben je klein, pas dan op dat de jurk niet met je wegloopt. Als je kiest voor een wijde rok met steentjes dan loop je het risico dat je een beetje verdwijnt in de jurk. Misschien is een iets minder wijde A-lijn of een ball gown maar dan zonder veel bewerking een beter keuze.
4) Ook een lange sluier en sleep maken je kleiner.

Ik heb een grote cupmaat
Bruiden met een grotere cupmaat zijn vaak onzeker over het dragen van een strapless jurk. Natuurlijk moet je opletten dan de cups mooi aansluiten, maar je hoeft je absoluut geen zorgen te maken dat een trouwjurk gaat afzakken. Een trouwjurk leunt op je taille en niet op je boezem. Hier zijn een paar tips voor bruiden met een grote cupmaat:
1) Een sweetheart halslijn is dieper uitgesneden en geeft daardoor meer decolleté. Misschien is een licht golvende halslijn beter voor een grote cupmaat.
2) Hou budget apart voor het kopen van een goed torselet of een strapless beha, die ervoor zorgt dat je boezem netjes op haar plek blijft zitten.
3) Een wijde rok balanceert de boezem. Door het dragen van een wijde rok creëer je de illusie dat de boezem kleiner is.
4) Een lijfje met veel steentjes accentueert de cupmaat meer dan een rustig lijfje. Een alternatief zoals een glitterriem of een bewerkte rok is beter in het geval van een grote cupmaat.

Ik heb brede heupen
Brede heupen is een veel voorkomend “probleem gevalletje” voor Nederlandse bruiden. Dit zijn de beste opties voor jou
1) Bij een A-lijn jurk of een prinsessenlijn worden de heupen bedekt door de wijde rok, waardoor het accent ligt op de taille.
2) Een riem kan de taille kleiner laten lijken, maar accentueert tegelijkertijd de heupen, dus pas op bij het dragen van een riem.
3) Een off-the-shoulder neklijn balanceert de breedte van de heupen, waardoor je heupen slanker lijken.
4) Een fishtail of mermaid silhouet loopt strak langs het lichaam en loopt uit in een wijde rok vanaf de knie. Pas op met dit model want het accentueert de heupen het meest van alle silhouetten.

Ik heb geen mooie armen
Sommige bruiden vinden hun armen juist te breed, waar andere hun armen te gespierd vinden. Toch is het bedekken van je armen meestal niet de oplossing.
1) Lange mouwen kunnen de armen dikker laten lijken, zeker als het materiaal van de mouwen bestaat uit een zware stof. Een lichter materiaal zoals chiffon, organza of kant is beter geschikt voor een mouwtje.
2) Vaak geeft een driekwart mouw je armen een mooiere vorm dan een lange mouw. Deze kleed af zonder het zogenaamde mummie effect te creëren, waarbij het lijkt alsof je armen in het verband zitten.
3) Probeer eens een cap-mouwtje. Vaak is deze minimale bedekking van je bovenarm en schouder al genoeg om je het zelfvertrouwen te geven dat je nodig hebt.
4) Ook met een mooi bolero jasje of een stola kun je je armen bedekken tijdens jullie trouwdag. Een voordeel is dat je deze ook uit kunt doen.

Ik heb brede of juist smalle schouders
Ook brede of juist smalle schouders kunnen je onzeker maken in een trouwjurk. Deze tips helpen je bij dit probleem gebied:
1) Heb je brede schouder kies dan vooral geen halter trouwjurk. Deze loopt schuin richting je nek, waardoor het accent ligt op de schouders.
2) Een rechte jurk geeft je lichaam een T-vorm, waardoor je schouders breder lijken. Een uitlopende rok brengt je schouders beter in balans.
3) Een boothals maakt je schouders breder door de horizontale lijn die deze creëert. Je zou het misschien niet denken, maar een strapless jurk met een golvende halslijn is een beter keuze voor brede schouders.

Ik hoop dat deze tips je helpen met het kiezen van de juiste trouwjurk voor jouw lichaam, zodat je zelfverzekerd je trouwdag tegemoet gaat.

Bewaren

Bewaren