Bridezilla, waarom eigenlijk niet?

Post date:

Author:

cover bridezillaDeze post is speciaal voor de bruidegom die denkt dat zijn bruid een bridezilla is. Waarom mag dat eigenlijk niet?

De term “Bridezilla” is vaak nogal negatief beladen, maar waarom eigenlijk? Heb je als bruid niet het recht om je over bepaalde dingen extra druk te maken, zodat je zeker weet dat jullie trouwdag helemaal perfect is? Waarom mag je niet klagen als de coupeuse denk dat de jurk wel goed zit, terwijl jij gewoon nog plooien ziet die vastgezet moeten worden. Waarom mag je niet klagen als je bruidstaart niet precies de kleur van de thema kleurstaal is die je aan haar had gegeven. Waarom mag je niet klagen als je aanstaande bij alles zegt “dat ziet niemand!”. “Nee dat ziet misschien niemand, maar ik zie het toch!” Kortom waarom is het bruiden eigenlijk niet toegestaan om een beetje perfectie te eisen?

De meeste bruidegoms schijnen hier een andere visie over te hebben en deze post is dan ook om hun uit te leggen waarom de details van jullie trouwdag juist zo belangrijk zijn.

De nummer één zin die wij echt niet willen horen is: “Blijf nou even kalm!”

Waarom moet je eigenlijk kalm blijven als de Volkswagen bus waar je altijd van hebt gedroomd ineens dubbel geboekt blijkt te zijn of de jurk die je had besteld in ivoor ineens spierwit blijkt te zijn? Dit is geen moment om kalm te blijven. Dit is juist het moment om even vreselijk in paniek te raken.

Suggestie voor hem: Wat een ramp, hoe kunnen we dit oplossen?

Hoe duur is die jurk!!!

Een bruidsjurk kost een hoop geld, maar je moet dan ook nog jarenlang naar de foto’s kijken, de keuze moet dus perfect zijn. Bovendien de jurk kiezen we niet alleen voor onszelf, we willen jou de bruidegom laten zien hoe mooi we eruit kunnen zien. Het voorstellen van een tweedehands of een gehuurde jurk is dus ook niet iets wat we willen horen.

Een suggestie heb ik hier niet voor de bruidegom, want dit onderwerp is een NO GO area!

Weet je zeker dat je dat gaat eten?

Ook al praten we in de aanlooptijd naar de bruidegom continu over hoe we nog een paar kilootjes moeten afvallen, we willen niet dat jij als bruidegom je hier mee bemoeit. Het klinkt compleet onlogisch, want waarschijnlijk denk je dat je ons steunt door op onze eetgewoonten te letten, maar zo werkt het nou eenmaal niet. Die lekkere pizza punt die we af en toe nemen die hebben we nodig om morgen weer streng verder te kunnen gaan met ons dieet. Dus ssssttt!

Kies jij maar mij maakt het niet uit

Ook hier snappen we dat jij denkt dat je behulpzaam bent door de bruid alle keuzes te laten maken, maar ook hier heb je het mis. Wij willen juist dat het je uitmaakt. Trouwen doe je samen en dus willen we weten welke servetten je mooi vindt, of je biefstuk of tonijn wil serveren en ook of we wel of niet een wedding website willen hebben. Kortom we willen de beslissingen samen nemen. “Kies jij maar mij maakt het niet uit” is prima als we er niet uitkomen, want dan wil ik natuurlijk mijn zin, maar in de eerste instantie willen we weten wat je ervan denkt.

Niemand die dat ziet!

Misschien ziet niemand dat ik elk menu handgeschreven heb en niet heb laten drukken met een kalligrafie letter of dat ik een echte vintage typmachine in het decor heb in plaats van een retro versie. Misschien ziet niemand dat het bloemenkransje in mijn haar geen echte bloemen zijn of dat de kleur roze van de taart niet precies overeenkomt met mijn accessoires. Het maakt echt helemaal niet uit of niemand dit ziet, want ik zie het toch!

Suggestie: Ik snap dat dit belangrijk voor je is en ik waardeer hoe jij oog hebt voor de details van onze trouwdag.

Het is waar dat bruiden niet altijd even rationeel zijn als het gaat om hun trouwdag, maar het is één van de belangrijkste dagen in jullie leven en het begin van een nieuwe fase in jullie leven samen. Na de trouwdag komt die leuke, lieve en gezellige vrouw die jij kent gewoon weer terug en kunnen jullie samen genieten van de rest van jullie leven. Voor nu is het noodzaak dat jij bovenstaande puntjes onthoudt en tot in de details uitvoert. Ik wens jullie een mooie voorbereiding toe van jullie bruiloft!

STAY CONNECTED

5,860FansLike
1,383VolgersVolg
7,062VolgersVolg
205VolgersVolg

INSTAGRAM

Haarband voor de bruid | Deze accessoire past bij elke stijl

Misschien denk je bij een haarband al snel aan je jeugd, een van joggingstof gefabriceerde band die je haar uit je gezicht...

Bruidsboeket herfst | geef je bruidslook iets mysterieus

Niet elke bruid wil voor haar bruiloft een girly uitstraling waarbij alles wit en pastel moet zijn. Zeker voor de herfst en...

Waarom een maatpak voor de bruidegom zo perfect is

Bij het aanschaffen van een trouwpak heeft de bruidegom tegenwoordig bijna net zoveel keus als de bruid. Ook in kleuren heb je...