De 5 belangrijkste MUST KNOWS voor strand bruiloft

Post date:

Author:

 

Image source

Het is altijd jullie droom geweest om te trouwen op een tropisch strand. Eindelijk is het zover, maar toch komen er zoveel situaties op je af waar je van tevoren geen rekening mee had gehouden. Hoe neem je bijvoorbeeld die trouwjurk mee in het vliegveld of kun je hakken dragen ’s avonds bij het feest zonder overdag te struikelen over de lengte van je jurk? We hebben voor jou de vijf meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Ik trouw op het strand maar daarna heb ik een feest in een strandbar. Hoe zorg ik dat ik overdag op blote voeten kan trouwen en ’s avonds op hakken kan feesten zonder dat mijn jurk te kort is?

In dit geval moet je kijken naar wat praktisch is. Bij de ceremonie op het strand kan de jurk best iets te lang zijn. 2,5 of 3 cm zie je echt niet in het zand, maar als de jurk ‘s avonds te kort is dan zie je dit zeker. Zorg dat je hakken niet hoger zijn dan 5 cm en laat de jurk innemen op 2,5 cm boven de grond. Dit is de perfecte lengte om goed te kunnen dansen op het feest en om overdag zonder te struikelen de ceremonie door te komen.

Ik wil na mijn bruiloft ook nog wat tijd alleen met mijn nieuwe man doorbrengen want het is tenslotte ook onze Honeymoon. Hoe kan ik dit doen zonder mijn gasten te beledigen?

De meeste gasten zullen vol begrip zijn dat jullie als man en vrouw wat tijd met elkaar willen doorbrengen. Wil je er zeker van zijn dat jullie wat tijd alleen hebben? Kies een eiland in de buurt waar jullie heen kunnen vliegen of varen en vraag in de uitnodiging voor jullie bruiloft aan de gasten een kleine bijdrage als huwelijks cadeau. Iedereen weet dan vooraf dan jullie na de trouwdag er samen vandoor gaan. Voor Bali kan dit bijvoorbeeld het eiland Lombok zijn of voor Curaçao kan dit één van de omliggende eilanden zijn.

Hoe neem ik mijn jurk mee in het vliegtuig?

Vraag vooraf aan de winkel waar je de jurk heb gekocht of ze een hoes hebben waar je de jurk in kan vervoeren. Voor de meeste bruidswinkels is dit sowieso standaard. Vraag nu de afmetingen van de hoes en ongeveer het gewicht van de jurk. Gemiddeld weegt een trouwjurk 3 of 4 kilo. Met deze afmetingen kun je de luchtvaartmaatschappij bellen en vragen of je de trouwjurk kunt meenemen. Soms kost het iets extra’s, maar de meeste luchtvaartmaatschappijen maken kosteloos ruimte in de jassen ruimte van het personeel voor jouw prachtige jurk. Soms krijgen jullie zelfs een lekker glaasje champagne van het personeelJ

Wat als mijn jurk toch gekreukt is bij aankomst?

Bij aankomst moet je de jurk natuurlijk direct uit de hoes halen. Is de jurk toch gekreukt zet dan de hete does aan en wacht een paar minuten. Hang de jurk voor 3 of 4 minuten in de stoom die is ontstaan in de badkamer. Niet langer want je wilt niet dat de jurk nat wordt alleen een beetje vochtig zodat je de eventuele kreukels eruit kunt schudden. Is het nu nog steeds niet verholpen dat kun je of het hotel vragen of ze de jurk kunnen laten stomen.

Welke bloemen kan ik het beste kiezen voor een bruiloft in de zon?

De keus voor bloemen kun je het beste pas maken als je op de locatie bent aangekomen. Kies mooie lokale bloemen want deze zijn vaak beter bestemd tegen de tropische temperaturen. Geïmporteerde bloemen kunnen vaak het weer niet aan met als resultaat dat jij met een verlept boeket aan komt lopen. Bovendien wat is er nou mooier dan prachtige tropische bloemen?

STAY CONNECTED

0FansLike
1,393VolgersVolg
7,104VolgersVolg
0VolgersVolg

INSTAGRAM

Bruiden met brillen | Waar moet je op letten?

Voor de smokin' hot brides die down the aisle gaan met hun bril hebben we voor jou een aantal toffe styling tips...

Onze favoriete trouwjurken uit de Jarice 2021 collectie

De Jarice 2021 collectie hangt al bijna in de winkels en dus is het tijd om deze prachtige collectie eens beter te...

23 fantastische trouwjurken voor de zomerbruid uit de nieuwe collecties

De nieuwe collecties hebben weer veel verschillende trouwjurken zodat elke bruid haar droomjurk kan vinden. Ook voor bruiden die in de zomer...