De 5 beste fitness oefeningen voor bruiden

Post date:

Author:

Category:

Over het algemeen is een regelmatig bezoekje aan de sportschool genoeg om je lichaam fit en gezond te houden, maar voor je bruiloft wil je net dat beetje extra. Omdat je niet drie of vier keer per week tijd hebt om uren in de sportschool door te brengen heb ik voor jullie de 5 beste fitness oefeningen voor bruiden gevonden. Ik zeg dus niet dat je geen andere oefeningen kunt doen, maar probeer in ieder geval deze drie keer per week uit te voeren.

Ik heb de onderstaande vijf oefeningen gekozen omdat ze het meeste effectief werken op de plekjes waar bruiden vaak onzeker over zijn. De probleemgebieden van bruiden zijn vaak: billen, vetjes rechts en links aan de voorkant van je oksel, schouders, rug en natuurlijk de buik.

Nr. 1 oefening voor mooie ronde billen

Wanneer je een mermaid of een fit & flare trouwjurk draagt dan is het natuurlijk mooi als je billen hoog zitten en rond tonen. Veel vrouwen denken gelijk aan squats voor het creëren van booty en deze horen ook zeker op mijn lijstje van favoriete fitness oefeningen, maar als we echt kijken naar mooie ronde billen dan is de Hip Trust de nr. 1 oefening om te doen. Hierbij zit je op de grond en lift je met je heupen een barbell omhoog en weer terug. Je kunt deze ook uitvoeren zonder gewichten of met een los gewicht. Belangrijk is om te zorgen dat je je kin richting je borst houdt en niet achterover duwt en dat je je buikspieren aantrekt, zodat je niet tilt vanuit je rug, maar puur vanuit je buik en billen. Deze video legt uit hoe je de oefening goed kunt uitvoeren.

Nr. 2 de oefening voor borst tegen “okselflapjes”

Bankdrukken is de meest effectieve manier om het gehele gebied van je borst te trainen. Het kan een beetje intimiderend zijn om het gebied van “de mannen” te betreden, maar je hebt als vrouw evenveel recht om gewichten te heffen als mannen. Het is simpelweg te meest effectieve manier om je lichaam te tonen voor je bruiloft. De sportschool is helaas vaak ingedeeld in het cardio deel met veel vrouwen en het gebied met gewichten met de mannen.

Vind de “power woman” in jezelf en pak die gewichten, want dit is je kans om er echt fantastisch uit te zien op je bruiloft. Wees ook niet bang om te gespierd te worden. Het duurt minimaal zes weken voordat je het effect van gewicht heffen begint te zien en minimaal een jaar voordat je echt duidelijke definitie van spieren krijgt. Je kunt dus met gemak een paar maanden trainen, zonder te gespierd te raken. Jeff Cavaliere is één van de beste fitness trainers en die legt in onderstaand filmpje haarfijn uit hoe je deze oefening het beste kunt uitvoeren.

Mocht je deze oefening toch niet aandurven dan is de ‘Chest Fly‘ een goed alternatief. Ga met opgetrokken knieën op de grond liggen en neem een gewicht in elke hand. Hou deze recht omhoog ten hoogte van je gezicht. Beweeg nu de gewichten naar buiten toe tot je aan beide kanten ongeveer 10 cm boven de grond bent en nu terug naar boven. Herhaal dit 3 series van 10.

Nr. 3 Oefening voor de rug

Er zijn zoveel goede oefeningen voor de rug, maar mijn favoriete oefening is de ‘Face Pull’. Hierbij trek je het touw aan de kabel richting je gezicht en hou je deze een seconde vast voordat je weer loslaat. Het belangrijkste in deze oefening is de zogenaamde squeez, hierbij trek je je rug goed samen en hou je deze positie kort vast. Dit is de manier om je spieren optimaal te gebruiken. Doe de oefening rustig en beheerst. Sta met je benen gespreid zodat je echt alleen de kracht uit je rug kunt halen.

Nr. 4 Oefening voor de schouders

De beste oefening voor je schouders is simpel dat zijn ‘Dumbbell Lateral Raises’. Zet je benen uit elkaar op schouderwijdte, buikspieren aanspannen en schouders naar achteren. Nu beweeg je simpelweg beide armen omhoog tot schouderhoogte. Hou ze een seconde vast en breng je armen dan weer naar beneden. Gebruik gewichten die je kunt tillen om schouderblessures te voorkomen. Deze oefening geeft je schouders die mooie ronde vorm, die prachtig staat bij een strapless trouwjurk.

Nr. 5 Oefening voor de buik

Voor je buik is het moeilijk om te zeggen welke oefening het beste is, ook al hebben wij vrouwen meestal meer baat bij oefeningen voor onze lage buikspieren omdat juist daar ons vet zich ophoopt. Dit zijn dus vooral oefeningen waarbij we onze benen omhoog brengen in plaats van crunches waarbij je juist het bovenlichaam omhoog brengt. Wil jij een strakke buik doe dan de volgende routine in combinatie met een HIIT workout voor vetverbranding. Ik zal binnenkort ook nog een post maken over de do’s en don’t van cardio voor je bruiloft.

Het volhouden van een fitness routine is lastig, maar de tip die ik je wil meegeven is dit: Kies drie vaste dagen waarop je naar de sportschool gaat. MArkeer ze in je agenda en laat niets ertussen komen. Stel jezelf nooit de vraag of je vandaag zin hebt, ga gewoon! Op deze manier ontstaat er een routine en binnen enkele weken weet je niet beter en begin je resultaat te zien van je inzet.

Ik ben natuurlijk geen fitness trainer, ook al spendeer ik wel aardig wat uurtjes per week in de sportschool Dus wanneer je twijfelt aan je gezondheid ga dan eerst naar je huisarts voordat je de 5 beste fitness oefeningen voor bruiden gaat uitvoeren.

STAY CONNECTED

5,811FansLike
1,386VolgersVolg
7,098VolgersVolg
206VolgersVolg

INSTAGRAM

Bruiden met brillen | Waar moet je op letten?

Voor de smokin' hot brides die down the aisle gaan met hun bril hebben we voor jou een aantal toffe styling tips...

Onze favoriete trouwjurken uit de Jarice 2021 collectie

De Jarice 2021 collectie hangt al bijna in de winkels en dus is het tijd om deze prachtige collectie eens beter te...

23 fantastische trouwjurken voor de zomerbruid uit de nieuwe collecties

De nieuwe collecties hebben weer veel verschillende trouwjurken zodat elke bruid haar droomjurk kan vinden. Ook voor bruiden die in de zomer...