Bruiloft survival tips voor de Anti-Bruid

Post date:

Author:

Heb jij niet zoals sommige van je vriendinnen al jarenlang gefantaseerd over hoe je trouwdag eruit moest komen te zien? Heb jij niet al jaren de perfecte locatie in je hoofd? En kan jij geen naam opnoemen van een bruidsmode ontwerper, zelfs al zou je er een miljoen mee kunnen winnen in een spelshow? Misschien ontbreekt bij jou dan zoals Carrie Bradshaw het omschreef in de populaire serie ‘Sex and the City’ “het bruidsgen”.

Het is niet dat je niet wil trouwen, je snapt gewoon het hele gedoe eromheen niet. Waarom moet je gekleed gaan in een witte jurk? Waarom moet je het eten en drinken betalen van soms wel honderden mensen en waarom barst elke vriendin die je verteld over de aanstaande bruiloft spontaan in tranen uit? De symptomen van een Anti-Bruid zijn duidelijk herkenbaar:

  • Je ziet er absoluut tegenop om trouwjurken te gaan passen. Niet omdat je bang bent dat het je niet zal staan, maar puur omdat je het hele gedoe rondom “de jurk” echt niet kan begrijpen.
  • Het liefst ga jij samen naar het stadhuis of eventueel naar een tropische locatie, of Las Vegas waar jullie samen of in het bijzijn van je allerbeste vrienden het Ja-woord kunnen geven.
  • De meeste mensen om je heen zijn enthousiaster over jullie aankomende huwelijk dan jij zelf bent.
  • Bij elke offerte die je ontvangt voor de bruiloft denk jij aan het nieuwe huis dat jullie eigenlijk willen kopen of die mooie nieuwe keuken die jullie hebben gezien en voel je bijna fysieke pijn bij het idee dat deze dingen nu op de lange baan geschoven moeten worden voor een feestje van één dag!
  • In het middelpunt van de belangstelling staan is niet jou ding en als bruid draait eigenlijk vrijwel alles om jou…HELP!
  • Wanneer jij een bruiloft bezoekt dan voel je meestal een bepaalde vorm van medelijden, omdat zowel het bruidspaar als de belangrijke gasten super gestrestst lijken en het hele gedoe voelt voor jou meestal een beetje als poppenkast.

Herken jij jezelf in deze punten? Diagnose: jij bent een Anti-Bruid. De oplossing lijkt simpel; ga gratis trouwen op het stadhuis, of beter nog boek een reisje naar Aruba voor twee personen en kom getrouwd terug…SUPRISE! Maar wat als jou aanstaande helemaal geen Anti-Bruidegom is, maar graag met jou wil trouwen in de aanwezigheid van jullie familie en vrienden? Jij houdt van hem en dit is belangrijk voor hem, bovendien zouden jullie moeders het jullie waarschijnlijk ook niet vergeven als jullie er samen tussenuit knepen, dus die bruiloft die komt er!

Hoe kan jij het beste door deze periode heen komen, zonder een “trouwtrauma” op te lopen? Ik ga je helpen! Een Anti-Bruid wordt niet zomaar een enthousiaste bruid dat ga ik dus niet proberen. Ik zal je tips geven die de ervaring makkelijker voor je maken en misschien heel misschien kijk je achteraf op de dag terug en weet je dat je ondanks alles deze dag voor geen goud had willen missen.

Stap 1 Wacht een week voordat jullie het vertellen aan familie en vrienden. Dit geeft jullie de tijd om zelf te wennen aan het idee dat jullie gaan trouwen. Wanneer jullie het dan uiteindelijk besluiten te vertellen gebruik dan e-mail of een kaartje. Je ontkomt er niet aan dat je het je ouders en waarschijnlijk een paar anderen face-to-face zal moeten vertellen, maar de rest gewoon hopla in één keer en met de afstand van de digitale snelweg tussen jullie in. Op deze manier hoef je niet om te gaan met snotterende tantes, vriendinnen en collega’s. Tegen de tijd dat ze je in het echt zien is de eerste emotie al een beetje afgezwakt.

Stap 2 Neem een Weddingplanner! Een wedding planner is de ideale persoon die een groot deel van de stress van een bruiloft uit jullie handen kan nemen. Onmisbaar voor de Anti-Bruid. Sterker nog, geen weddingplanner, geen bruiloft!

Stap 3 Bezoek nooit een trouwbeurs! Een trouwbeurs is een fantastische plek voor iedereen die super zin heeft om zich helemaal te verdiepen in alle mogelijkheden voor hun bruiloft, maar voor een Anti-Bruid is het een traumatische ervaring. Iedereen is over de top enthousiast en geeft je het gevoel dat hun product absoluut onmisbaar is op jullie trouwdag. En dan zijn er nog de andere bruidsparen, die één nog enthousiaster dan de ander over hun gekozen trouwkaart, de mooiste en duurste ringen die er waren en ga zo maar door. De tips vliegen je om de oren, of je ze horen wilt of niet.

Stap 4 Maak een to do list met deadlines. Waarschijnlijk moet je op je werk ook wel eens een project leiden met een to do list en deadlines, benader jullie bruiloft systematisch. Als jij zorgt dat de punten op tijd gedaan zijn, dan voorkom je de onnodige stress.

Stap 5 Bereid je goed voor op het trouwjurken shoppen. Het onderdeel trouwjurken shoppen is misschien wel het onderdeel waar jij het meeste tegenop ziet. Zorg dat je mensen bij je hebt, waarvan je de mening waardeert, maar die ook willen dat jij de jurk kiest, waarvan jij vindt dat deze het beste bij je past. Kortom laat de vriendin of zus thuis die vorig jaar zelf is getrouwd en die jou nu precies gaat vertellen hoe jij te werk moet gaan en vooral die over emotionele tante, die elke keer wanneer jij met een jurk uit het pashokje komt gaat huilen. Super lief, maar in dit geval niet handig. Misschien is het ook het beste om een grote winkel te kiezen met veel keus. Als jij geen idee hebt wat je staat, dan kan een winkel met een uitgebreide collectie handig zijn en bovendien hoef je dan niet naar twee of drie kleinere winkels, maar heb je alle stijlen op één bij elkaar. Met een beetje geluk ben je in één keer klaar.

Stap 6 Blijf dicht bij jezelf. Laat je niet overhalen om dingen te doen omdat het nou eenmaal hoort bij een bruiloft. Hou jij niet van speeches, doe het gewoon lekker niet! Wil jij geen openingsdans, doe het niet! Maak de dag precies zo dat jullie je op je gemak voelen en dat het past bij wie jullie samen zijn. Ik hoop dat jullie op deze manier een onvergetelijke trouwdag kunnen hebben…ook jij de Anti-Bruid.

STAY CONNECTED

5,811FansLike
1,386VolgersVolg
7,098VolgersVolg
206VolgersVolg

INSTAGRAM

Bruiden met brillen | Waar moet je op letten?

Voor de smokin' hot brides die down the aisle gaan met hun bril hebben we voor jou een aantal toffe styling tips...

Onze favoriete trouwjurken uit de Jarice 2021 collectie

De Jarice 2021 collectie hangt al bijna in de winkels en dus is het tijd om deze prachtige collectie eens beter te...

23 fantastische trouwjurken voor de zomerbruid uit de nieuwe collecties

De nieuwe collecties hebben weer veel verschillende trouwjurken zodat elke bruid haar droomjurk kan vinden. Ook voor bruiden die in de zomer...