zaterdag, juni 25, 2022
HomePlannenDe mooiste neklijn voor je trouwjurk?

De mooiste neklijn voor je trouwjurk?

Een neklijn is zeer bepalend voor jouw bruidslook. Een strapless jurk geeft een hele andere look, dan een stoere halter met kraag, een boothals of een off-shoulder trouwjurk. Van de strapless trouwjurk heb je bijvoorbeeld al drie variaties. De sweetheart stijl, die een hartvormige top heeft, deze verlengt de neklijn, waar een rechte lijn als top bijvoorbeeld de boezem juist vergroot. De tussenvorm golft net even bij de boezem, wat juist een subtielere uitstraling geeft dan de rechte lijn. Hieronder kun je lezen welke neklijnen er zijn en wat ze kunnen doen voor jouw lichaam.

Na al mijn jaren in de bruidsmode weet ik één ding zeker: regels zijn er niet! Soms komt er een bruid binnen met brede schouders, waarvan ik zeker weet dat een halter haar niet mooi zal staan, maar op het moment dat ze er één aantrekt weet ik dat het dé neklijn is die ze moet hebben. Kortom regels voor styling zijn goed en vaak werken ze, maar laat het je niet tegenhouden om ook iets te proberen waarvan je misschien denkt dat het je niet zal staan.

neklijn voor trouwjurk

Strapless sweetheart

Dit is mijn persoonlijke favoriet onder de strapless jurken. De neklijn golft in de vorm van een hartje, waardoor het de boezem mooi accentueert en de nek verlengd. Heb jij een hele grote cupmaat, dan is dit niet de vorm die je moet hebben, juist omdat het de nadruk legt op de boezem. Kies in dit geval voor een licht golvende top.

 

neklijn voor trouwjurkStrapless recht

De strapless jurk is elegant en staat bij bijna bij elke bruid. Bruiden met bredere schouders denken vaak dat strapless ze niet zal staan, maar doordat de hals en nek geen bandjes hebben lijk je juist minder breed. Deze rechte vorm is alleen niet geschikt voor een bruid met een grotere boezem, of brede schouders. Doordat de lijn recht is kun je massief over komen. Een licht golvende strapless top is dan ook mooier in dit geval. Ben je helemaal verliefd op de jurk, vraag dan aan de adviseuse of het mogelijk is de neklijn aan te passen in een golvende neklijn. Voor bruiden met een kleine boezem of smalle schouders is deze rechte strapless top wel geschikt.

 

neklijn voor trouwjurkStrapless licht golvend

De strapless top die licht golft is eigenlijk mooi voor elke bruid. Het is de perfecte tussenvorm. Het maakt een grote boezem iets subtieler en het geeft genoeg accent voor een kleine boezem. Sommige bruiden hebben uitstekende botten in hun neklijn. In de geval zou ik geen strapless japon kiezen. Ben jij nou juist verliefd op een strapless japon, vraag dan aan de adviseuse of het mogelijk is om cup-schoudertjes aan de jurk te maken. Deze nemen de aandacht weg van je smalle bovenkant en verleggen het accent naar je schouders.

 

neklijn voor trouwjurkHalter

Een halter is een fantastische jurk voor vrouwen met smalle schouders. Door de schuine lijn van de bandjes, leg je de nadruk op de schouders. Vaak hebben halters ook een v-nek, waardoor het ook de nek extra lengte geeft. Heb jij hele brede schouders, en wil je geen strapless top, kies dan rechte bandjes, maar niet schuin, zoals bij de halter.

 

neklijn voor trouwjurkOff-shoulder

De off-shoulder is misschien wel de meest romantische van de neklijnen. Het is niet altijd even handig, omdat het je wel iets beperkt in het bewegen van je armen. De neklijn eindigt namelijk op of voorbij de top van je schouders. Hierdoor kan het moeilijk zijn om je armen omhoog te bewegen. Het is de perfecte neklijn voor smalle schouders. Door de horizontale lijn over je schouders creëer je breedte. Het staat ook nog eens super romantisch.

 

neklijn voor trouwjurkBoothals

De boothals is een mooie neklijn voor bredere schouders, maar ook voor bruiden met een lange nek. Deze neklijn sluit hoog, maar de halslijn is breed, tot aan het puntje van de schouders, waardoor het toch sierlijk blijft. Deze halslijn wordt vaak gekozen door bruiden die op zoek zijn naar mooie een klassieke stijl.

 

neklijn voor trouwjurkHoge neklijnen

De hoge neklijn is perfect voor bruiden met een lange nek. Met een korte nek is deze stijl niet voor jou. Doordat de jurk de neklijn bedekt gaat de aandacht uit naar je armen. Heb jij mooie armen dan is dit een pluspunt, maar anders is dit misschien iets om rekening mee te houden. Momenteel is de illusie neklijn populair, waarbij de neklijn vaak hoog sluit, maar gemaakt is van tule met applicaties, waardoor je de huid erdoorheen kan zien. Dit geeft een speels effect.

 

neklijn voor trouwjurkBandjes over de schouder

Bandjes over de schouder kunnen erg mooi zijn, maar het ligt eraan wat voor een bandjes het zijn. Het kan een bruid het gevoel van veiligheid geven dat haar jurk niet kan afzakken, of het idee dat ze net iets meer bedekt is. Pas op met het toevoegen van losse bandjes. Soms zie ik strapless jurken, waar spaghetti bandjes aan zijn gezet. Het lijkt nu net alsof je een beha draagt onder je jurk. Zorg dat de bandjes net iets breder zijn en geplooid op de jurk worden bevestigd. Het materiaal moet overeenkomen met het materiaal waar de jurk van is gemaakt. Wil je bandjes van kant, zorg dan dat je hetzelfde kant gebruikt als het kant wat op de jurk zit.

 

neklijn voor trouwjurkV-nek

Een V-nek is een fantastische manier om je neklijn te verlengen. Door de verticale lijn geeft het de illusie dat je nek langer is. Een V-nek is vaak minder geschikt voor bruiden met een grote boezem, omdat het meestal diep is uitgesneden.

 

 

neklijn voor trouwjurkEén Schouder bandje

Lekker speels de één schouder neklijn. Deze één schouder neklijn legt de aandacht op je schouders, en met name op één van je schouders. Ben jij niet tevreden met de schouders, dan is deze neklijn niet voor jou. Deze neklijn is perfect voor een unieke en speelse look.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular