dinsdag, juni 28, 2022
HomeShoptipsEen trouwjurk kopen, zo doe je dat

Een trouwjurk kopen, zo doe je dat

Een trouwjurk kopen is voor veel bruiden best een uitdaging. Het is niet iets wat je wekelijks of dagelijks doet en dus heb je ook geen idee wat je kunt verwachten. Het gekke is dat een trouwjurk kopen beter te vergelijken is met het kopen van een keuken dan het kopen van een gewone jurk. Je doet een aanbetaling, je koopt verschillende onderdelen en er is levertijd. Wanneer het produkt binnen is dan moet deze ook nog passend gemaakt worden. Kortom het is eigenlijk een heel project. Tegelijkertijd is trouwjurken shoppen juist wel het onderdeel waar veel bruiden het meest naar uitkijken. Om te zorgen dat jij zonder kleerscheuren een trouwjurk kunt kopen heb ik de onderdelen van het proces voor je onder elkaar gezet. Mocht je hierna toch nog vragen hebben stuur me dan even een berichtje via het contactformulier want ik help je graag verder.

De voorbereiding bij het kopen van een trouwjurk

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker ook bij de aanschaf van een trouwjurk. Dus hopla Pinterest op jij en op je secret board pin je alle jurken waarvan je denkt dat ze jou fantastisch zouden staan. Je kunt natuurlijk ook best naar een bruidswinkel gaan zonder enige voorbereiding, maar dan laten ze je eerst allerlei jurken passen die je waarschijnlijk toch nooit gaat dragen. Om de adviseuse een beetje op weg te helpen bij het vinden van je trouwjurk is het dus goed om al enigszins te weten welke stijl jurken je mooi vindt. Je kunt ook in de trouwjurken galerie gaan op deze site die zit vol met alle toffe merken en hun nieuwste collecties.

trouwjurk kopen

Afspraak bij een bruidswinkel

“Gekkenhuis! Moet ik echt een afspraak maken?” Ja dat klopt. Je kunt vaak ook terecht zonder afspraak, maar om er zeker van te zijn dat je hulp hebt van een bruidsadviseuse kun je maar beter wel een afspraak maken. Je denkt misschien deze jurken kan ik toch zelf ook aan en uittrekken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn allerlei attributen die je bij het passen van trouwjurken nodig hebt zoals een torselet (lingerie), een hoepelrok en natuurlijk ook accessoires. Daarnaast zijn trouwjurken vaak zwaar en is het aan en uit doen alles behalve makkelijk. Beter laat je dit dus over aan een expert. Ook door de kostbaarheid van trouwjurken laten de meeste winkels je niet zelf passen, alleen met de hulp van een adviseuse. Een pasafspraak doet meestal ongeveer 2 uur. Je krijgt zo’n 7-10 trouwjurken aan en met een beetje geluk zit je droomjurk erbij, zon niet dan op naar de volgende winkel!

Wat kost een trouwjurk?

In “Say Yes to the Dress” zie we veel bruiden die bij Kleinfeld trouwjurken kopen van vele duizenden dollars. In Nederland kun je mooie trouwjurken kopen vanaf ongeveer 500 euro. Trouwjurken van bekende merken kosten vaak meer en de gemiddelde prijs die bruiden uitgeven aan een trouwjurk ligt rond de 1500 euro. Trouwjurken van kant zijn duurder dan de meeste andere jurken, puur omdat dit een dure stofsoort is. Ook zijn trouwjurken met veel steentjes duurder, zeker als deze steentjes van Swarowski zijn. Natuurlijk heb je ook trouwjurken van bekende designers die zijn vaak een stuk duurder. Zo betaal je voor een trouwjurk van Vera Wang of Monique Lhuillier al snel 10.000 euro. Wel hebben steeds meer designers tegenwoordig ook een eenvoudigere lijn die toegankelijker is in prijs.

Wat gebeurd er als ik mijn trouwjurk heb gevonden?

Nadat je ‘Yes to the Dress’ hebt gezegd komt het lange wachten. Meestal duurt de levering van een trouwjurk 4 tot 5 maanden. Gelukkig geeft dit jou de tijd om na te denken over je bruidsaccessoires, je bruidsboeket en je bruidskapsel. Ook heb je lingerie nodig, maar meestal verkopen ze je dit direct bij aanschaf van je trouwjurk. Als je tijdens de pasafspraak helemaal geen tijd over had om ook nog naar accessoires zoals bruidsschoenen en een sluier te kijken dan kun je altijd een extra afspraak maken om deze nog uit te zoeken. Zo niet dan kan dit wachten tot bij de eerste afspraak, de afspeldafspraak. Voor je haar en make-up moet je iemand vinden die met jou eerst een proefkapsel en make-up doet. Op deze manier kun je zien of wat je in gedachte hebt ook mooi staat. Denk erover na om deze proefsessie in de plannen op de ochtend voordat je de trouwjurk voor het eerst weer gaat passen. Dan kun je kijken of de door jou gekozen jurk, het kapsel en de make-up ook in het echt allemaal mooi bij elkaar staan.

trouwjurk kopen

Het op maat maken van je trouwjurk

Na vier tot vijf maanden komt je trouwjurk dus binnen van de leverancier die deze voor jou heeft gemaakt. In de meeste gevallen is de jurk besteld in de confectiemaat die het dichtste bij de door de adviseuse opgemeten maten van je lichaam past. Nu begint het proces van het op maat maken van de trouwjurk zodat deze echt helemaal perfect aansluit. Ze maken de jurk op de juiste lengte en zorgen dat de cup perfect aansluit. Ook plaatsen ze meestal een danslusje zodat je de jurk ’s avonds op de lusjes kunt plaatsen en heerlijk kunt dansen. Vraag om een danslusje als ze dit niet zelf aanbieden! Meestal ga je voor het op maat maken twee of drie keer terug naar de bruidswinkel waar je de jurk hebt gekocht. Sommige bruidswinkels hebben geen coupeuse en in dit geval moet je op zoek naar een zelfstandige coupeuse die dit voor je doet.

Je trouwjurk op de trouwdag

Je krijgt de trouwjurk mee naar huis in een speciale hoes. Het is wel een goed idee om de jurk uit de hoes te halen en deze uit te hangen, zodat je zeker weten dat deze niet kan kreuken. Controleer bij het vertrek uit de bruidswinkel of ook al je accessoires erbij zitten en je niets vergeet. Bij de laatste pasbeurt is het goed om degene mee te nemen die je op dag zelf ook gaat aankleden. Ze kan dan instructies krijgen van hoe ze de bruidsjurk bij je moet aantrekken, zeker in het geval van een rijgsluiting is dit reuze handig! Neem op de dag zelf genoeg tijd 30 tot 45 minuten om de jurk en de accessoires aan te trekken. Mocht er iets misgaan dan heb je in ieder geval wat extra tijd over.

Volgens mij ben je nu aardig op de hoogte van het proces rondom een trouwjurk kopen. Ik wens je enorm veel plezier en vergeet niet om ervan te genieten!

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular