zondag, juni 26, 2022
Homeadresjes in NederlandJe trouwjurk verkopen na de bruiloft

Je trouwjurk verkopen na de bruiloft

Er zijn honderden adresjes om je trouwjurk te kopen, maar waar kan je je trouwjurk eigenlijk verkopen na de bruiloft? Lang niet elke bruid wil haar jurk verkopen, er zijn andere dingen die je met je bruidsjurk kunt doen. Je kunt haar tentoonstellen op een paspop in je slaapkamer, zodat je haar elke dag kan bewonderen of misschien ben je van de tradities en hoop je dat jouw dochter ooit in deze jurk zal trouwen. Zie jij toch liever geld dan nostalgie dan kun je de jurk natuurlijk ook gewoon verkopen.

Waar moet je op letten bij het verkopen van je trouwjurk:
  1. Is je jurk netjes gereinigd? Niemand wil trouwen met een vlek op haar jurk.
  2. Weet je de naam van het merk en het model van de jurk? Bruiden zoeken vaak een specifieke jurk, daarom is het goed om de naam en het merk te vermelden. Je kan altijd de winkel waar je de jurk hebt gekocht even bellen en vragen wat de naam en het merk van je jurk is.
  3. Is de jurk nog actueel? Niet iedereen kan het over haar hart verkrijgen om na de trouwdag haar prachtige jurk te verkopen, maar als je haar toch gaat verkopen dan kun je het maar beter snel doen. De meeste trouwjurken blijven maximaal twee jaar in een collectie van een merk, dit betekend dat mensen deze jurk kennen en misschien wel gepast hebben. Als jij hem dan kan aanbieden tegen een goedkopere prijs dan is dat natuurlijk zeer de moeite waard.
  4. Meet jezelf op je trouwdag. Wat is je borstwijdte, je taille, je heupen en hoe lang ben je? Bewaar deze maten, zodat jij weet welke maten je straks bij de omschrijving moet invoeren.
Het verkopen van je trouwjurk kan op twee manieren.
  1. Je kunt de jurk zelf aanbieden. Plaats de jurk op Marktplaats of Yes I Did en promoot deze op je Facebook en Twitter pagina. Je kunt ook via Marktplaats een advertentie laten lopen, waardoor je jurk prominenter aanwezig is. Zorg dat je een mooie foto plaats van jezelf in de jurk. Heb je je gezicht liever niet op Marktplaats gebruik dan een programma zoals Picmonkey om een cirkeltje over je gezicht te plaatsen. Neem wat foto’s van de details, zodat mensen de jurk goed kunnen bekijken. Zorg dat de omschrijving persoonlijk en enthousiast is, maar vergeet niet de details te vermelden zoals het type stof, de naam van de jurk en de afmetingen. Besteed hier wat tijd aan, want goede foto’s en een duidelijke omschrijving kunnen je makkelijk een paar honderd euro meer opleveren. Helaas is marktplaats geen gespecialiseerde website en daarom valt het vaak weg in een brij van advertenties. Een betere optie is Yes I Did. Je betaald dan voor het plaatsen van je jurk, maar omdat de site gespecialiseerd is voor aanstaande bruiden heb je meer kans om je trouwjurk te verkopen tegen een goede prijs.

Marktplaats

Yes I Did.nl

  1. Je kunt je trouwjurk ook verkopen via een winkel die zich specialiseert in tweedehands bruidsmode. Hou er rekening mee dat deze mensen nu al het werk voor je doen en er dus ook iets mee willen verdienen. Een winkel zal ongeveer 1/3 van de prijs waarvoor ze je jurk verkopen houden voor de service. Hieronder heb je een aantal links van winkels en websites die deze service aanbieden:

Gedragen Bruidsjaponnen

Wedding Wonderland

Bruiden hebben vaak onrealistische verwachtingen van wat hun trouwjurk nog waard is. Natuurlijk is je jurk geweldig, niemand betwijfeld dat, maar het is net als bij een auto. Het moment dat je de jurk één keer gebruikt is 30-50% van haar waarde verloren. Je kunt wel eens geluk hebben als je een trouwjurk hebt die erg populair is, maar over het algemeen kun je er vanuit gaan dat een jurk van €2000 nog tussen de €1000 en in het beste geval €1400 euro waard is.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular