Met deze vragen kies jij de perfecte wedding planner

Post date:

Author:

Zitten jullie eraan te denken om een weddingplanner in te huren? Goed idee, ze neemt je veel werk en stress uit handen en door haar contacten, kan ze vaak ook de best mogelijke prijzen voor je regelen. Toch is er een maar…niet elke wedding planner is even goed en verschillende planners zijn gespecialiseerd in verschillende typen bruiloften. Hoe weet jij nou of je in zee gaat met iemand die echt weet wat ze aan het doen is en of het iemand is die bij jullie past? De onderstaande vragen zullen je op weg helpen.

 1. Wat is de service die jij levert?

Vraag of ze kan uitleggen wat jullie precies van haar kunnen verwachten? Onderhandeld ze voor jullie met de leveranciers of moet je dit zelf doen? Gaat ze mee shoppen voor een trouwjurk? Is ze op de dag zelf het aanspreekpunt? Sommige bruidsparen willen intensieve begeleiding, waar andere slechts iemand willen die de boel overziet. Als het precies duidelijk is wat je van elkaar kunt verwachten, dan weet je ook of jullie goed bij elkaar gaan passen.

 1. Wat is het budget van de gemiddelde bruiloft waar jij aan werkt?

De gage van een weddingplanner is gemiddeld ongeveer 10-15% van jullie budget. Werkt deze planner alleen met bruiloften met gigantisch budget, dan is het beter om iemand zoeken die met bruiloften werkt, die meer in jullie prijsklasse ligt. Deze wedding planner zal waarschijnlijk ook meer contacten hebben met leveranciers binnen jullie prijsklasse.

 1. Zorgt ze ook voor de styling van de dag?

Er zijn momenteel diverse wedding planners die heel sterkt zijn in het neerzetten van een bepaalde sfeer voor jullie bruiloft. Wil jij een leuke vintage of boho bruiloft dan kan je het beste samenwerken met een wedding planner die hier al ervaring mee heeft. Hebben jullie zelf al een goed idee over hoe je wil dat de dag eruit gaat zien en je zoekt juist iemand die organisatorisch heel sterkt is, ga daar dan naar op zoek. De meeste planner zijn eerlijk en duidelijk over wat ze voor je kunnen betekenen.

 1. Heb je al eerder een bruiloft georganiseerd op onze locatie?

Absoluut geen must, maar als de wedding planner er al eerder is geweest, dan kent ze de locatie en de mensen en kan ze jullie gegarandeerd nog beter adviseren. Misschien heeft ze zelfs hele specifieke tips over het plaatsen van de tafels of het inrichten van de dansvloer, die ze op eerdere bruiloften heeft gezien.

 1. Reist ze ook naar het buitenland?

Hebben jullie een bruiloft gepland in wijngaard in Toscane of aan het strand van Aruba, vraag dan of ze in staat is mee te reizen voor jullie trouwdag? Wellicht heeft ze al ervaring met een bruiloft in het buitenland en kan ze deze tips met jullie delen. Er zijn ook wedding planners die zich specialiseren in bruiloften in het buitenland.

 1. Heb je ook referenties?

Als ze eerder aan bruiloften heeft gewerkt dan heeft ze misschien referenties op haar website staan, waardoor je kan lezen hoe andere bruidsparen de samenwerking hebben ervaren. Misschien heeft ze referenties die je mag bellen of mailen om te vragen hoe hun ervaring was met haar. Online kan je vaak ook veel vinden door de wedding planner te Googlen.

 1. Met hoeveel bruidsparen heb je al samengewerkt?

Iedereen moet ergens beginnen, dus als ze weinig ervaring heeft dan hoeft dat geen probleem te zijn, maar zijn jullie van plan een grote bruiloft te vieren met veel gasten dan is het misschien wel aan te raden om iemand te kiezen met wat meer ervaring. Het is niet zomaar een feestje, het is jullie trouwdag en dus moet alles perfect verlopen.

 1. Als jullie een grote bruiloft hebben, dan wil je weten of ze beschikt over personeel

Veel wedding planners werken alleen. Om er zeker van te zijn dat jullie echt helemaal ontspannen kunnen genieten van jullie trouwdag moet je weten over hoeveel personeel ze beschikt. Voor een grote bruiloft wil je niet afhankelijk zijn van één persoon. Vraag haar of ze personeel heeft dat haar op de dag zelf zal helpen met de organisatie en hoeveel er aanwezig zullen zijn op jullie trouwdag.

 1. Kan ze jullie een idee geven over de planning van nu tot aan de bruiloft?

Het is goed om te weten hoe het tijdschema voor de organisatie van jullie bruiloft eruit ziet. Wanneer moet wat geregeld zijn en hoe deelt ze de tijd in? Hoe vaak komen jullie samen? Hoe gaan jullie communiceren? Maak duidelijke afspraken zodat je er niet op het laatste moment achter komt dat er nog bijzonder weinig echt geregeld is.

 1. Als jullie specifieke leveranciers in gedachte hebben, vraag dan of ze deze kent en/of er al contact mee heeft

Het is altijd goed om te weten of de wedding planner die jullie kiezen de leveranciers kent waarmee jullie willen werken. Als ze eerder contact met ze heeft gehad dan is de kans groot dat ze de onderhandelingen ook voor jullie kan doen en kan ze wellicht een betere prijs voor jullie regelen.

 1. Wat gebeurt er als ze ziek is op jullie trouwdag?

Mocht ze onverhoopt ziek zijn heeft ze dan iemand die haar kan vervangen? Het kan altijd voorkomen dat iemand ziek is of voor een andere belangrijke reden niet aanwezig kan zijn. Het is goed om te weten of er een back-up plan is.

 1. Wat gaat het totaal kosten?

Rekent ze een percentage van de bruiloft of een vaste prijs? Zijn er nog extra kosten buiten deze prijs waar we rekening mee moeten houden, zoals vervoer, parkeren, eten? Hoe gaat de betaling in zijn werk.

*Ik heb dit artikel geschreven vanuit de vrouwelijk vorm voor de wedding planner, maar er zijn natuurlijk ook fantastische mannelijke planners!

STAY CONNECTED

5,998FansLike
1,229VolgersVolg
6,585VolgersVolg
210VolgersVolg

INSTAGRAM

28 bohemian bruidskapsels voor je zomerbruiloft

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben helemaal weer into de bloemenkrans voor bohemian bruidskapsels. In een eerder artikel...

Trouwjurken voor de volslanke bruid uit de nieuwe collecties

Wat brengt het nieuwe seizoen voor bruiden met een maatje meer? Goed nieuws want de collecties zijn super veelzijdig en ik kan...

De bruidsmodetrends in 2020 voor de modieuze bruid

De eerste shows en beurzen zijn alweer geweest en dus zijn de bruidsmodetrends voor 2020 bekend. In 2020 gaan we super modieus...