Trends voor de aanstaande bruid: bruidskapsel vlechten

3457
bruidskapsel vlechten

Vlechten zijn ook wel het nieuwe “IT-girl” bruidskapsel van het moment. Het begon allemaal met bohemian stijl bruiden die de losse vlecht begonnen te dragen en daarna volgenden al snel diverse andere soorten gevlochten bruidskapsels. Zowel bij een klassieke prinsessenjurk als bij je bohemian stijl trouwjurk op het strand past de vlecht prima. Het is misschien even zoeken welke vlecht het mooiste staat bij jou look, maar daarom ben ik er om je op weg te helpen met de verschillende stijlen.

Bruidskapsel vlechten half opgestoken

Bij een bruidskapsel denken we al snel aan netjes opgestoken haar, maar tegenwoordig hoeft dit helemaal niet meer. Ook een half opgestoken bruidskapsel past prima bij je bruidslook. Bruidskapsels met vlechten half opgestoken kun je dragen met een lint, met bloemen of draag een mooie haaraccessoire. Je hoeft er niet persé heel erg lang haar voor te hebben. Deze stijl kun je ook prima dragen bij een boblijn of halflang haar.

Foto via Hertsy
Foto via Fab Mood

Bruidskapsel vlecht opgestoken

Je kunt je vlechten natuurlijk ook opsteken. Denk aan een opgerolde vlecht in een knot of een deels ingevlochten bruidskapsel dat uitmondt in een knot. Om het speelse effect van je vlecht te benadrukken kun je hier en daar plukjes uit je haar losmaken en sierlijk langs je gezicht laten hangen. Je kunt een opgestoken vlecht ook combineren met een sluier.

Foto via Pinterest
Foto via Pinterest

Bruidskapsel losse vlecht

De losse vlecht is het bruidskapsel wat de vlecht weer helemaal HOT heeft gemaakt. Het moet natuurlijk lijken alsof deze vlecht zonder moeite door jou in elkaar is gezet, maar in werkelijkheid heeft je kapster hier minimaal een uur aan lopen knutselen om dit precies juist te krijgen. Je kunt kiezen voor meerdere vlechten die samen weer één vlecht vormen, of een vlecht en een paardestaart gecombineerd. Vergeet niet dat er op YouTube honderden filmpjes te vinden zijn over hoe je deze stijl zelf kunt proberen.

Foto via Tania Maras
Foto via Tania Maras
Foto via Dear Pearl Flowers

Bruidskapsel vlechten met bloemen

Om je bruidskapsel met vlechten extra romantisch te maken kun je er bloemen aan toevoegen. Je kunt deze door je vlecht heen verwerken of aan één kant van je vlecht in je kapsel steken. Ook een bloemenkrans staat mooi bij een losse of een zijwaardse vlecht.

Foto via Etsy
Foto via Elstile

Bruidskapsel vlecht zijkant

Een bruidskapsel met een vlecht aan de zijkant is ook heel schattig. je zal misschien direct denken aan een bohemian bruid, maar ook voor een klassieke bruidslook kun je deze stijl mooi dragen. Voor een klassieke stijl kun je er bijvoorbeeld pareltjes in dragen in plaats van bloemen. Voor een hippere versie is het ook leuk om de vlecht in een vissegraat te vlechten, dit is niet alleen modieus, maar heeft ook een speels effect.

Foto via Pinterest
Foto via Bridal Musings
Foto via Bridal Musings

Vergeet niet al je favoriete bruidskapsels met vlechten te pinnen zodat je deze kunt voorleggen aan je kapster.