Trouwjurken passen hoe gaat dat nou eigenlijk?

Post date:

Author:

De tijd is gekomen om jurken te gaan passen, maar hoe gaat dat nou eigenlijk in zijn werk? Hieronder heb ik voor jullie de meest gestelde vragen over het passen van trouwjurken op een rijtje gezet. Heb jij nog andere vragen stuur me een mailtje via het contact formulier.

1)      Hoe weet ik welke jurken mij mooi staan?
Stel voor de afspraak vast wat voor een stijl jurk je zoekt. Het is natuurlijk moeilijk voor te stellen welke jurk mooi bij je staat. Toch is het handig om even de tijd te nemen om jezelf op het internet of in trouwtijdschriften wegwijs te maken in de wereld van de bruidsjurken. Kijk welke materialen je mooi vindt, welk silhouet en probeer je een voorstelling te maken van welk type jurk bij jullie dag past. Het is voor zowel jou als voor de adviseuse die je gaat helpen, handig om een beginpunt te hebben.
2)      Hoeveel jurken kan ik passen tijdens een afspraak?
Het verschilt heel erg per winkel en per adviseuse hoeveel jurken je kan passen. Normaal gesproken is een pasafspraak ongeveer 2 uur. Ik zou altijd aanraden om jurken waar je jezelf niet in ziet trouwen ook gelijk weer uit te trekken. Neem juist de tijd voor de jurken die wel potentiële trouwjurken zijn voor jouw bruiloft. Bij een gemiddelde pas-sessie worden tussen de 5 en 8 jurken gepast.
3)      Bij welke winkel zal ik gaan passen?
Ga voordat je een afspraak maakt eerst even naar de website van de winkel waar je denkt te gaan passen. Bij de betere winkels kan je hun collectie online bekijken. Wil jij graag snel slagen kies dan één van de grotere winkels uit die veel jurken en dus veel keus hebben. Zoek jij juist een hele specifieke jurk van een bepaalde ontwerper ga dan op zoek naar een boetiek die dit merk verkoopt, of naar een couturier die de jurk die jij in je hoofd hebt voor jouw kan maken. Heb jij een budget kijk dan of je de prijsklasse van de betreffende winkel kan ontdekken op de website, hierdoor voorkom je teleurstellingen.
4)      Bij hoeveel winkels zal ik gaan passen?
Een jurk is net als je aanstaande. Als je hem eenmaal gevonden hebt dan stop je met zoeken!
5)      Wat kost een trouwjurk?
Een trouwjurk is te krijgen in alle prijsklassen. Op internet kan je een trouwjurk in China kopen voor 150 dollar. Je moet je wel afvragen waarom een jurk die in Nederland 1500 euro is in China voor 150 dollar gemaakt kan worden? Dit kan dus niet! Laat je niet verleiden want het zijn nooit de materialen en de pasvorm van de jurk die je misschien hebt gepast in een winkel in Nederland, bovendien heb je geluk als hij uberhaupt bij je aankomt. In Nederland moet je als richtprijs voor een bruidsjapon van een merk tussen de 1000 en 1500 euro aanhouden. Wil je veel steentjes of kant denk dan aan een bedrag tussen de 1500 en 2500 euro. Wil jij echte zijden stoffen of een jurk van een ontwerper dan kom je in prijsklassen vanaf 4000 euro terecht en dat kan je daarna zo gek maken als je zelf wilt.
6)      Vermaakkosten wat zijn dat?
Een trouwjurk wordt altijd besteld in een maat die zo dicht mogelijk bij jouw maten zit. Het is dus nog niet een op maat gemaakte jurk! Deze jurk komt binnen en pas daarna begint het traject om de jurk perfect op jouw maten te maken. In dit traject zit heel veel werk. Winkels die geen vermaakkosten rekenen berekenen het  vaak toch door in iets anders zoals in de prijs van de jurk of in de accessoires. Het vermaken van een jurk is zoveel werk dat het bijna niet mogelijk is voor een bruidswinkel om deze kosten uit de marge van de jurk te halen. Je kan wel vooraf een calculatie vragen zodat je we weet wat je ongeveer kwijt zal zijn. Het op maat maken van jouw japon zal ergens tussen de 75 en 200 euro liggen.
7)      Wie neem ik mee naar een pasafspraak?
Dit is altijd een goede vraag. Neem de mensen mee van wie de mening erg belangrijk voor je is. Het is natuurlijk verleidelijk om al je vriendinnen mee te nemen, maar elke vriendin heeft weer een andere smaak en zal deze proberen aan je duidelijk te maken. Het kiezen is op deze manier vaak onmogelijk, zeker alsje naar iedereen wil luisteren. De beste groep om mee te nemen is niet door mij te omschrijven, maar ik zou adviseren; neem maximaal 4 mensen mee, die eerlijk advies geven, maar die ook willen dat jij de jurk kiest waar jij je het mooist in voelt!
8)      Ik heb een grote maat (46+) kan ik nu ook jurken passen?
Neem met minder geen genoegen zou ik adviseren! Je kan een trouwjurk niet kopen van een plaatje of omdat ze hem even leuk hebben voorgehouden. Je moet kunnen passen. De meeste grotere winkels hebben collecties met jurken in jouw maat. Er zijn ook enkele winkels die gespecialiseerd zijn in jurken in grotere maten. Pas alleen wel op waar je ook gaat dat ze niet alleen speciale grote maten collecties hebben hangen. Deze zijn vaak erg oubollig en elke bruid wil een mooie modieuze jurk.
9)      Wanneer zeg ik JA tegen de jurk?
Wanneer weet je dat de jurk de juiste is. Veel bruiden zeggen dat het een gevoel is en dat is ook waar maar… Let op dat je niet teveel op zoek gaat naar een bepaald gevoel. Niet iedereen is even emotioneel dus stel je zelf in ieder geval de volgende vragen:
–          Past de jurk bij wie ik ben?
–          Past de jurk bij de dag en de locatie?
–          Geeft de jurk mij het gevoel dat ik mooi ben?
–          Past de jurk binnen mijn budget?
–          Wil ik in deze jurk trouwen?
Heb je vijf keer ja dan kan je met een gerust hart kopen, zelfs met vier keer ja (afhankelijk van welke vier) kan je vaak gerust ja zeggen.
10)   Ik durf geen nee te zeggen want de adviseuse was zo aardig, wat nu?

Een goede adviseuse neemt haar taak erg serieus en zal dan ook alles op alles zetten om voor jou de juiste jurk te vinden. Voor haar is het een grote teleurstelling als ze niet de juiste jurk voor je heeft kunnen vinden of je hiervan niet heeft weten te overtuigen. Dat is als bruid misschien moeilijk te begrijpen, maar het is haar werk en dan is het logisch dat ze resultaten wil bereiken. Neem haar dan ook serieus, maar als het de jurk gewoon nog niet is, maak dan een nieuwe afspraak bij de volgende winkel.

STAY CONNECTED

5,811FansLike
1,386VolgersVolg
7,098VolgersVolg
206VolgersVolg

INSTAGRAM

Bruiden met brillen | Waar moet je op letten?

Voor de smokin' hot brides die down the aisle gaan met hun bril hebben we voor jou een aantal toffe styling tips...

Onze favoriete trouwjurken uit de Jarice 2021 collectie

De Jarice 2021 collectie hangt al bijna in de winkels en dus is het tijd om deze prachtige collectie eens beter te...

23 fantastische trouwjurken voor de zomerbruid uit de nieuwe collecties

De nieuwe collecties hebben weer veel verschillende trouwjurken zodat elke bruid haar droomjurk kan vinden. Ook voor bruiden die in de zomer...