Vlek op je trouwjurk! En nu?

Post date:

Author:

Het lijkt als iets wat nooit gaat gebeuren, maar een vlek op je trouwjurk is zo gebeurd. Je beste vriendin wil je helpen met het vastmaken van je schoenen en komt per ongeluk met haar lippen tegen je rok. Je tilt je kleine nichtje op en de roze koek die ze net op heeft zit nog aan haar handjes en nu dus op je jurk. Een vlek zit in een klein hoekje zullen we maar zeggen. Je loopt nu eenmaal in het wit gekleed tussen een grote groep mensen, dat maakt de kans op een vlek wel heel groot.

Om dit vervelende vlekken scenario zo goed mogelijk op te lossen heb ik voor jullie de oplossingen voor de meeste voorkomende vlekken op een rijtje gezet. Onthou wel dat wanneer een vlek klein is en zeker later op de dag, dat het dan vaak beter is om deze te laten zitten. Soms is het eindresultaat van het verwijderen van een vlek erger dan de vlek in eerste instantie was.

Materiaal

Om te beginnen moet je eerst weten van welk materiaal je jurk is gemaakt. Draag je een zijde jurk dan is het verwijderen van vlekken met water niet aan te raden. De meeste jurken in de commerciële bruidsmode winkels zijn gemaakt van synthetische stoffen en daarom ook makkelijker te behandelen. Lees op het label van de jurk van welk materiaal deze gemaakt is. Deze tips zijn voor witte en ivoorkleurige jurken.

Talkpoeder

Voor witte en ivoor kleurige jurken is camoufleren soms beter dan behandelen. Met talkpoeder kun je kleine vlekjes bijna onzichtbaar maken en het is dus altijd handig om een flacon bij de hand te hebben op je trouwdag.

Deppen of wrijven

Het is in principe altijd beter om vlekken op je jurk te deppen. Wrijven maakt de vlek vrijwel zeker groter. Het is zaak om er zo snel mogelijk bij te zijn, want hoe langer je wacht hoe moeilijker het is om de vlek te verwijderen.

Inktvlekken

Inktvlekken zijn een ramp, maar ook dat kan gebeuren. Dep eerst op de natte inkt met een droge witte doek (katoen is het beste). Doe er nu talkpoeder op zodat de vlek zich niet gaat verspreiden. Vervolgens spray je er hairspray op en dep je met de doek. In het geval van een kleine vlek op een plek waar je het bijna niet ziet laat het dan gewoon zitten.

Kauwgom

Doe een ijsblokje in een doek en dep op de kauwgum. Na enige tijd zal deze bevriezen en dan moet het redelijk makkelijk te verwijderen zijn

Stuifmeel

Je prachtige boeket kan soms ook zorgen voor een stuifmeel vlek. Eerst zachtjes de grootste hoeveelheid blazen van de jurk af. Daarna met plakband voorzichtig de rest verwijderen.

Gras

Doe een beetje Glassex op een katoenen witte doek. Dep nu voorzichtig op de vlek. Super raar maar dit werkt! Een alternatief is pure alcohol.

Lippenstift

Nooit inwrijven dan hecht het zich aan de stof. Neem een bolletje watten en dep deze in ether en leg dan de watten op de vlek. Dit herhalen totdat de lippenstift weg is.

Bloed

Melk is een goed middel tegen bloed en omdat het wit is kan het goed helpen bij een bloedvlek op je trouwjurk. Wel iets verdunnen met water, zodat je geen melkvlek krijgt. Ze zeggen dat ook het speeksel van de persoon waarvan het bloed afkomstig is soms kan helpen bij het verwijderen van de vlek, maar als dit niet van jou of van je man is dan is dit natuurlijk niet zo’n aantrekkelijke optie.

Ik heb jaren in de bruidsmode gewerkt en de meningen verschillen over wat je wel en niet moet gebruiken. Dit zijn de trucjes die naar mijn idee het beste werken, maar er zijn zoals met alles in het leven meer wegen die naar Rome leiden. Wees voorzichtig met vloeistoffen en make-up en wees er altijd snel bij als er toch een vlek ontstaat. Is de vlek niet te groot dan lekker laten zitten, zeker als de ceremonie en de foto’s al gebeurd zijn.

STAY CONNECTED

0FansLike
1,393VolgersVolg
7,104VolgersVolg
0VolgersVolg

INSTAGRAM

Bruiden met brillen | Waar moet je op letten?

Voor de smokin' hot brides die down the aisle gaan met hun bril hebben we voor jou een aantal toffe styling tips...

Onze favoriete trouwjurken uit de Jarice 2021 collectie

De Jarice 2021 collectie hangt al bijna in de winkels en dus is het tijd om deze prachtige collectie eens beter te...

23 fantastische trouwjurken voor de zomerbruid uit de nieuwe collecties

De nieuwe collecties hebben weer veel verschillende trouwjurken zodat elke bruid haar droomjurk kan vinden. Ook voor bruiden die in de zomer...