Wel of geen bruidssluier?

De sluier is een traditioneel bruidsaccessoire, waarvan veel bruiden vinden dat het hun bruidslook compleet maakt. In het verleden werd een sluier voornamelijk gedragen als symbool van puurheid en onschuld, de representatie van de maagdelijke vrouw. Tegenwoordig wordt een sluier meer gedragen, omdat het als accessoire iets toevoegt aan je bruidsoutfit. Een sluier is lang niet meer ouderwets of oubollig, het hoort er juist weer enorm bij! Maar hoe beslis je of een bruidssluier iets voor jou is? Wij geven je in deze blog een aantal tips voor het wel of niet dragen van een sluier.

Lange en korte bruidssluiers

Er zijn eindeloos veel soorten bruidssluiers, maar we kunnen grofweg een onderscheid maken tussen lange en korte bruidsluiers. Ben jij er al van overtuigd dat je een sluier wilt dragen op je trouwdag? Dan is de belangrijkste tip die we je mee kunnen geven dat je vooral moet kijken naar het totaalplaatje. Past een sluier bij je trouwjurk en is een lange of juist een korte sluier het mooist voor het gehele plaatje.

Moet je de trouwjurk nog uitzoeken, dan kun je natuurlijk altijd aan de bruidsadviseuse vragen of ze er rekening mee kan houden dat jij een sluier wilt dragen. De stylisten in bruidszaken hebben oog voor details en kunnen je goed helpen. Toch geldt hier ook, laat je niet beperken tot bepaalde trouwjurken, alleen omdat jij vooraf denkt dat je een bruidssluier wilt dragen. Tijdens het maken van keuzes rond de trouwkleding moet je eigenlijk proberen overal voor open te staan. Dan pas merk je wat jou wel en niet mooi staat.

Beeld via Pexels

Bruidskapsel met sluier

Twijfel je nog over een bruidssluier, maar heb jij al wel een bepaald bruidskapsel op het oog? Houd rekening met je bruidskapsel als je een sluier wilt dragen. Wil je bijvoorbeeld een perfecte, strakke knot dragen op je trouwdag? Dan past de ene sluier mooier bij dit kapsel dan de andere. Vaak koopt de bruid een sluier tegelijk met de trouwjurk. Weet jij op het moment van aankoop nog niet wat je met je haar wilt doen op de grote dag? Dan is dat geen probleem, maar denk er wel over na dat je bruidskapsel straks een geheel vormt met jouw (eventuele) bruidssluier. Het is dus wel goed om vast na te denken over je bruidskapsel. Lijkt een sluier je toch wat overdreven voor jouw totale look? Je kunt ook kiezen voor andere haaraccessoires.

Vertrouw op je gevoel

Wat je ook kiest, je kunt van tevoren altijd een idee hebben over wat je mooi staat, maar uiteindelijk zal het erop neerkomen dat je het aan moet zien. Wanneer je voor de spiegel staat met of zonder sluier bij jouw trouwjurk, ga dan uit van je gevoel. Waar voel jij je het mooist bij? Bedenk je ook: een bruidssluier hoef je echt niet de hele dag te dragen, je kunt ook een sluier dragen tijdens de ceremonie en voor het feest je sluier afdoen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.