maandag, juni 27, 2022
HomeAccessoiresDe juiste hoepel bij je trouwjurk

De juiste hoepel bij je trouwjurk

Toen ik werkte als bruidsadviseuse vroegen bruiden mij vaak of een hoepel nou eigenlijk wel nodig was. Het antwoord is simpel, een hoepel is in de meeste gevallen echt een noodzaak. Niet alleen geeft het meer vorm aan de rok, het zorgt er ook voor dat je normaal kan lopen en het kan echt heel erg warm worden onder je rok zonder hoepel. Natuurlijk zijn er jurken van chiffon of soms van kant die van erg licht materiaal zijn gemaakt en waarbij een hoepel overbodig is, maar in de meeste gevallen is het beter om voor een hoepel te kiezen. Vraag aan de adviseuse of je de jurk mag passen zonder hoepel, gewoon zodat je zelf het verschil kan voelen zonder en met.

Voor bruiden die hun trouwjurk tweedehands of online kopen is het ook handig om te weten welke hoepel het beste past bij jouw jurk. Aan de hand van de onderstaande modellen kun je bepalen welke hoepel jij nodig hebt. Heb je vragen stuur me dan gewoon even een mailtje.

190 hoepel voor bijna rechte jurken

Deze hoepel heeft een enkele ring en heeft een wijdte rondom van 1.90M. Deze is voor jurken die bijna recht vallen en geeft je net even die extra ruimte om te bewegen.

hoepel voor je trouwjurk

230 hoepel voor smalle A-lijn

230 is de meest gebruikt hoepel voor een kleine A-lijn. Deze is 2.30M rondom en geeft de extra volume die de jurk nodig heeft. Deze is ook verkrijgbaar met een enkele ring, maar omdat de meeste rokken veel wegen zou ik kiezen voor een rok met twee ringen.

hoepel voor je trouwjurk

270 hoepel voor de perfecte A-lijn

Bij een A-lijn is dit mijn favoriete hoepel. Deze geeft de rok de volume die het nodig heeft en zorgt ervoor dat je genoeg ruimte hebt om met de jurk te lopen. Deze kun je ook krijgen zonder de roesjes aan de onderkant, maar deze geven wel extra volume.

hoepel voor je trouwjurk

360 hoepel voor de prinsessen-look

Het is mogelijk om een prinsessenjurk te dragen met een 270 hoepel, maar wil jij dat de jurk heel wijdt valt kies dan voor de 360 hoepel. Deze begint al vanaf bovenaan met extra roesjes, waardoor je echt het “puffy” effect krijgt.

hoepel voor je trouwjurk

5. Fishtail Hoepel voor sexy heupen

Voor de fishtail of fit & flare zijn vele mogelijkheden beschikbaar en sommige bruiden dragen de fishtail met een standaard 1.90 wat ook prima kan, maar dit is mijn favoriete hoepel voor de fishtail trouwjurk. Is de jurk echter gemaakt van dun materiaal zonder tule lagen, dan is het beter om een fishtail petticoat kiezen, deze zorgt dat je de rand van de hoepel niet ziet, maar in de meeste gevallen zitten er genoeg lagen tule tussen om deze hoepel te dragen. Draag een fishtail japon nooit zonder hoepel! De rok heeft de extra ondersteuning nodig om het silhouet mooi te laten uitkomen en bovendien is het al moeilijk genoeg om te lopen in een fishtail, laat staan als je er geen hoepel onder draagt!

 

hoepel voor je trouwjurk

 

6. Petticoat voor hippe korte jurk

Onder een jaren 50 vintage stijl trouwjurk draag je een extra petticoat. Deze geeft de rok extra volume, dus mag het van jou nog wel een beetje meer? Kies dan deze optie.

hoepel voor je trouwjurkBron foto’s: De hoepels zijn allemaal van Poirier. Jurk 1 Affezione, jurk 2 Rosa Clara, jurk 3 Rosa Clara, jurk 4 Cosmobella, jurk 5 Maggie Sottero en jurk 6 Marylise.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular